Fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, încearcă a şasea oară să devină avocat

Fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, dat afară din Poliţie după scandalul Mararu, încearcă din nou să devină avocat. Chiar dacă a ratat până acum cinci examene la admiterea în profesie şi unul la intrarea în magistratură, Şoric nu pare descurajat şi va susţine luni o nouă testare.

12 sept. 2016, 06:40
Fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, încearcă a şasea oară să devină avocat

Aurelian Şoric va susţine examenul la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi, Centru teritorial pe zona judeţelor din Moldova. Pentru a fi admis, fostul şef al Poliţiei va trebui să răspundă corect la minim 70 de întrebări din totalul de 100 ce alcătuiesc un test grilă, ceea ce echivalează cu media 7, potrivit adevarul.ro. O altă condiţie este să obţină cel puţin 10 puncte la fiecare disciplină în parte din cele cinci care alcătuiesc materia de examen, respectiv Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; Drept Civil; Drept procesual civil; Drept Penal şi Drept procesual penal.

Aurelian Şoric a fost demis din Poliţie după asasinarea cămătarului Gheorghiţă Mararu de către Cristian Chilat, zis Falău. Incidentul s-a petrecut pe 14 noiembrie 2010, în Piatra Neamţ. La câteva zile după crimă, Şoric le-a luat apărarea cămătarilor într-o conferinţă de presă. „De ce e atât de interlop Mararu? Pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Câţi nu dau bani? Sunt procurori care dau bani”.