Fotografia care a speriat Aradul. Povestea din spatele „monstrului” din lacul Ghioroc FOTO

Aradul a fost isterizat săptămâna trecută de postarea unui localnic care a postat o poză în care apare un peşte uriaş, lăsând să se înţeleagă că acesta a fost fotografiat în lacul de la Ghioroc.

17 iul. 2017, 15:09

Postarea a devenit virală și în câteva ore a adunat nu mai puţin de 300 de distribuiri, stârnind imaginaţia şi curiozitatea naivilor care, fără a pune la îndoială veridicitatea informaţiei, au preluat-o la rândul lor, unii dintre ei chiar adăugând pe ici-pe colo câteva detalii.

Potrivit ghidularadean.ro, între timp, postarea s-a dovedit a fi una falsă, fotografia fiind văzută pentru prima oară acum 11 luni pe un site din Indonezia.

După ce a isterizat întreg oraşul Arad şi a băgat spaima în mii de arădeni care aleg ca locaţie pentru relaxare plaja lacului Ghioroc, arădeanul buclucaş a şters postarea fără alte explicaţii.

De-a lungul timpului, au apărut diferite legende locale conform cărora, în lacul-balastieră de la Ghioroc trăiesc peşti de sute de kilograme, au fost eliberați cu ani şi ani în urmă pui de crocodili sau, povești despre scafandri care au intrat în adâncuri şi nu ar mai fi revenit la suprafaţă.

Lacul Ghioroc continuă să fie alimentat cu astfel de legende locale născute din curiozitate, necunoştinţă de cauză, naivitate sau chiar rea-intenţie, dând astfel, un iz de mister unei locaţii din ce în ce mai populare în rândul amatorilor de petreceri.