Frumuseţea celebrităţilor. Top 10 cele mai sexy actriţe care au câştigat Premiul Oscar FOTO

A 88-a ediţie a Premiilor Oscar se va desfăşura duminică noapte la Dolby Theatre, de la Hollywood, iar la categoria Cea Mai bună Actriţă, pe lângă consacratele Cate Blanchett, Jennifer Lawrence sau Charlotte Rempling au fost nominalizate Brie Larson şi foarte tânăra Saoirse Ronan, în vârstă de numai 21 de ani. De-a lungul timpului, dincolo de talentul lor artistic, multe dintre actriţe s-au remarcat prin frumuseţea lor.
Filip Stan
28 feb. 2016, 14:51
Frumuseţea celebrităţilor. Top 10 cele mai sexy actriţe care au câştigat Premiul Oscar FOTO

10. Grace Kelly – The Country Girl (1954)

Dintre toate femeile aflate pe această listă, una singură se poate lăuda cu titlul de Prinţesă, iar aceasta a fost Grace Kelly, o prolifică actriţă de film de la mijlocul anilor ’50, care a jucat alături de grei ai cinematografiei, precum Clark Gable şi Cary Grant. Cariera ei artistică s-a încheiat însă brusc atunci când l-a întâlnit pe Prinţul de Monaco, la Festivalul de la Cannes, în 1955. El s-a îndrăgostit brusc şi i-a cerut mâna, ea a acceptat şi a renunţat la viaţa de la Hollywood pentru romantismul de pe Riviera franceză. A câştigat Oscarul pentru rolul din The Country Girl, film care a fost prezentat şi la Cannes, atunci când şi-a întâlnit viitorul soţ.

9. Sophia Loren – La Ciociara (1961)

Există două lucruri pentru care Italia este cunoscută în mod deosebit: maşini frumoase şi femei frumoase. Sophia Loren este una dintre mai renumite frumuseţi ale Peninsulei şi chiar şi astăzi, la 81 de ani, încă păstrează trăsăturile care au încântat generaţii de regizori, cinefili şi actori. A fost practic vedeta anilor ’60-’70, rolurile făcute în Ciociara şi Cidul propulsând-o în elită. A primit Oscarul pentru rolul din Ciociara, în 1962, ea înfăţişând o văduvă de război pe nume Cesira. Sophia Loren a fost descoperită în 1948, de către producătorul Carlo Ponti, după ce aceasta a câştigat un concurs local de frumuseţe. Apoi, el a ajutat-o să ajungă la Hollywood, iar ea s-a căsătorit cu el.

8. Jane Fonda – Coming Home (1978)

Fiica legendarului Henry Fonda, Jane a fost foarte activă pe platourile de filmare în anii ’60-’70. A cunoscut faima cu filme precum Barbarella și Cat Ballou, a câștigat două premii Oscar și a primit mai multe premii și alte nominalizări. Oscarurile le-a primit în 1972 şi 1979, pentru rolurile din Klute şi, respectiv, Coming Home.

7. Kim Basinger – LA Confidential (1997)

A fost unul dintre sex-simbolurile de la sfârşitul anilor ’90. Şi-a început cariera ca model la New York, după ce la 17 ani, în 1970, câştigase concursul Miss Georgia. În paralel a studiat artele dramatice, jucând pe scena unui teatru mic din cartierul newyorkez Greenwich Village. La Hollywood, Kim a ajuns în 1976, iar în 1983 a devenit faimoasă pentru că a pozat goală pentru Playboy. Din acelaşi an cariera ei cinematografică a avut o ascensiune fulminantă, încununată de succesul de la Oscar, din 1998, când a câştigat Oscarul pentru Cea Mai Bună Actriţă într-un Rol Secundar, ea interpretând o prostituată cu inimă de aur.

6. Jennifer Connelly – A Beautiful Mind (2001)

În anul în care Halle Berry câştiga premiul pentru cea mai bună actriţă, Jennifer Connelly pleca acasă de la Oscaruri cu statueta atribuită celei mai bune actriţe într-un tol secundar, pentru prestaţia sa din A Beautiful Mind. Cariera sa cinematografică începuse însă cu 15 ani mai devreme, în 1986, când a interpretat rolul principal, alături de David Bowie, în muzicalul fantastic de aventură Labirintul. Apoi, în 1991 a avut mare succes în rolul lui Jenny Blake, din The Rocketeer, pentru care a primit o nominalizare la Premiile Saturn. De remarcat în biografia lui Jennifer Connelly că a studiat teatrul clasic atât la Yale, cât şi la Stanford.

5. Catherine Zeta-Jones – Chicago (2002)

Este printre cele mai elegante şi atrăgătoare câştigătoare de Oscar, care a explodat la Hollywood în 1998, în Masca lui Zorro, unde a jucat alături de Antonio Banderas. De atunci a avut o carieră fulminantă, cu premii câştigate pentru rolurile din Entrapment sau Traffic, însă marele câştig al carierei a venit în 2002, când a câştigat Premiul Academiei Americane de Film pentru prestaţia din muzicalul Chicago. Fiind de origine galeză, născută la Swansea, Catherina Zeta-Jones a fost decorată în 2010 cu distincţia de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

4. Charlize Theron – Monster (2003)

Este o actriţă foarte înaltă, de 1,77 metri, captivantă, care şi-a pus deja amprenta asupra lumii filmului. Charlize Theron este o actriţă extrem de versatilă, care se simte confortabil în filme de acţiune, drame impetuoase şi chiar comedii ridicole. Drept dovadă a capicităţilor sale de interpretare stă Oscarul primit pentru rolul lui Aileen Wuornos din filmul Monster. Fapt mai puţin cunoscut, Charlize a fost descoperită de un agent când s-a întors cu faţa după ce a scos bani de la un bancomat din Hollywood. Intrigat şi fascinat de faţa ei, acesta i-a dat cartea sa de vizită. Restul e istorie.

3. Rachel Weisz – The Constant Gardener (2005)

În vitrina sa lângă Oscar stă şi un Glob de Aur, dar îşi au locul şi numeroase alte distincţii. „Tripla coroană” a cucerit-o cu rolul din The Constant Gardener, pe lângă cele două premii amintite mai câştigând şi Screen Actors Guild. La inima cinefililor a intrat însă încă din 1999, cu rolul din Mumia, când a interpretat o egiptoloagă stângace, dar inteligentă. Rachel Weisz este căsătorită din 2011 cu actualul James Bond, Daniel Craig.

2. Anne Hathaway – Les Miserables (2012)

Rolul care a consacrat-o a fost Mia Thermopolis din The Princess Diaries, în 2001, iar de atunci pare să se simtă foarte confortabil în comedii, câteva exemple fiind Get Smart sau Rachel Getting Married. Rolul Fantine, din Les Miserables, i-a adus Oscarul pentru cel mai bun rol secundar. Un amănunt picant îl constituie faptul că soţia lui Williams Shakespeare, cu care acesta s-a căsătorit în 1582, se numea tot Anne Hathaway.

1. Jennifer Lawrence – Silver Linings Playbook (2012)

În timp ce Anne Hathaway câştiga Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, Jennifer Lawrence devenea câştigătoarea marelui premiu. Are doar 25 de ani şi deja o colecţie de trofee impresionantă. La vârsta de 20 de ani, Jennifer Lawrence devenise a doua cea mai tânără actriță vreodată nominalizată pentru Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. La vârsta de 22 de ani, Jennifer Lawrence a primit Premiul Oscar pentru rolul principal din comedia romantică Silver Linings Playbook (2012). Actrița, care fusese foarte apreciată pentru acel rol, a mai primit ulterior și Globul de Aur, Screen Actors Guild Award, Satellite Award și Independent Spirit Award for Best Actress, făcând din ea cea mai tânără persoană vreodată nominalizată pentru două Premii Oscar pentru cea mai bună actriță și cea de-a doua cea mai tânără actriță, care să câștige premiul.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari și frumoși dacă faci acest lucru
Capital.ro
Ion Iliescu e în doliu: Ultimul Apus de soare...
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Este anunțul zilei de la BNR. Sunt vizați milioane de români care au rată la bancă
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Chefi la cuțite. Ce se întâmplă, de fapt, în culise cu noii jurați
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Se schimbă banii de la 5 iunie 2024! 1.000.000 de români sunt afectați
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
99% dintre dosarele de pensie au fost deja procesate și digitalizate: Președintele Casei Naționale de Pensii “În urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”
Capital.ro
Vladimir Putin a luat decizia finală. S-a terminat totul. A dat ordin
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Ultimele imagini cu Erik, băiatul mort după ce a furat mașina părinților și a ieșit la plimbare cu prietenii
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'