Furtul anului la Iaşi: 44 de mii de euro şi un miliard de lei vechi, furaţi de la doi bătrâni

Trei indivizi au reusit sa comita, probabil, unul dintre cele mai mari furturi inregistrate in Iasi • In cateva minute, au plecat dintr-o casa cu aproximativ 44.000 de euro si peste un miliard de lei vechi • Hotii au apelat la o metoda pe cat de simpla, pe atat de eficienta si au reusit sa se faca nevazuti inainte ca pagubitii sa-si dea seama de ce s-a intamplat • Politistii ieseni sunt in alerta si au deja un cerc de suspecti, insa misiunea lor nu va fi tocmai simpla, scrie bzi.ro.

10 feb. 2018, 05:56
Furtul anului la Iaşi: 44 de mii de euro şi un miliard de lei vechi, furaţi de la doi bătrâni

In cateva minute, trei barbati au reusit sa fure o adevarata avere. Peste 44.000 de euro si un miliard de lei vechi au disparut din casa unor ieseni in cateva minute.

Furtul a fost comis ieri, in jurul pranzului, in satul Scheia din comuna ieseana Alexandru Ioan Cuza. Trei barbati au oprit un autoturism marca Audi A4 inmatriculat in Bulgaria in fata unei locuinte. Au coborat din masina, au strigat la poarta si au parut interesati sa cumpere cartofi de la familia Petrisor. Cei trei barbati au discutat cu Eleonora in varsta de 76 de ani si cu Augustin in varsta de 82 de ani si au cazut la o intelegere.

Cert este ca, la un moment dat, unul dintre barbati i-ar fi dat unuia dintre soti o banconta si asteptau rest. Unul dintre barbati a fost foarte atent la locul in care se duce unul dintre batrani sa aduca restul, iar mai apoi a reusit sa intre in casa si sa fure toti banii gasiti. Mai apoi, cei trei barbati s-au facut nevazuti. Astfel, cei trei indivizi au reusit sa plece din casa batranilor cu o adevarata comoara, de peste trei miliarde de lei vechi.Toata comunitatea este ingrozita.

„Am auzit ce s-a intamplat. Nu ma asteptam la asa ceva. Oamenii astia au strans bani toata viata lor. Sa spun asa, au fost mai stransi la punga. Au muncit si au crescut animale. Ei au pamant destul de mult si cultiva cartofi si usturoi. Oricum, nu cred ca toti banii aia erau stransi de ei. Au cinci copii plecati din tara. Cred ca ei au trimis banii”, a spus un vecin de-al familiei.

Din cate se pare, o buna parte din bani erau trimisi din afara tarii, chiar de catre copiii celor doi soti. „Copiii lor sunt plecati. Sunt banii copiilor. Doamne fereste! I-au nenorocit acum, au muncit ani de zile pentru banii astia si nu mai au nimic”, a  spus un alt vecin.

Ieri, comuna a fost impanzita de politisti. Oamenii legii au reusit sa faca un cerc de suspecti si fac cercetari pentru stabilirea intregii situatii de fapt. Ieri, dupa ce a realizat ca a fost furat de cateva miliarde, batranul in varsta de 82 de ani a avut nevoie de ajutorul medicilor. El a fost luat de o ambulanta si transportat la Spitalul din Pascani. Sotia batranului a stat cateva ore bune la postul de politie din comuna Alexandru Ioan Cuza. Cand a iesit din post, a spus printre lacrimi ca a fost pacalita.

„Au spus ca vor sa cumpere cartofi. Au luat toti banii”, a spus femeia plangand. In ultima perioada, mai multi batrani au fost pacaliti la Iasi si in restul tarii prin aceasta metoda. Iata ca hotii reusesc sa fure sume uriase in cateva clipe profitand de naivitatea oamenilor. Localnicii spun ca au mai fost „tigani” care umbla cu fel de fel de hotii.