Furtună devastatoare în Malta: Un român a murit după ce un copac s-a prăbuşit pe maşină FOTO

Doi români au fost surprinşi de o furtună extrem de puternică în Malta, unul dintre ei a murit. Cei doi, un bărbat şi o femeie, se aflau într-o maşină peste care s-a prăbuşit un copac

10 feb. 2018, 11:54

UPDATE comunicat MAE: Referitor la situația generată de condițiile meteorologice nefavorabile din Malta, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Potrivit datelor obținute de către reprezentanții oficiului consular de la Catania, un cetățean român a decedat și altul a fost rănit.

Persoana rănită a fost transportată la o unitate medicală din zonă, starea de sănătate a acesteia fiind stabilă. Reprezentanții oficiului consular au luat legătura, în regim de urgență, cu cetățeanul român spitalizat. Acesta a precizat faptul că starea sa de sănătate este stabilă și că membrii de familie au fost informați cu privire la acest incident.

Consulatul României la Catania monitorizează cu prioritate situația, este în contact atât cu autoritățile locale, cât şi cu cetățeanul român și va oferi întreaga asistență consulară necesară, inclusiv pentru îndeplinirea formalităților legate de repatrierea trupului neînsuflețit al persoanei decedate.

Un român a murit în Malta în timpul unei furtuni devastatoare. O româncă se află, de asemenea, în stare critică. Un bărbat de 38 de ani din România şi-a pierdut viaţa şi o femeie de 32 de ani tot din România a fost grav rănită după ce un copac a căzut peste o furgoneta Nissan care îi transporta, în timpul unei furtuni care a lovit sâmbătă Malta.

Cei doi – provenind din România, potrivit presei locale- se aflau pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Malta, din districtul Mriehel, a informat poliţia.

Nu este clar dacă mașina românilor din localitatea Mosta a fost strivită în timp ce se deplasa pe șosea sau cei doi erau opriți pe marginea drumului.

Drumul, care duce spre oraşul Rabat, din centrul insulei, a fost închis după accident.

Vânturile puternice şi ploile torenţiale au lovit Malta, inundând drumurile, după luni în care nivelul precipitaţiilor a fost cu mult sub medie.

Poliţia şi departamentul de protecţie civilă au recomandat şoferilor să evite deplasările, cu excepţia situaţiilor urgente, scrie Agerpres.