Gabriel Oprea va fi audiat miercuri în Comisia juridică a Senatului, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină

Comisia juridică a Senatului îl va audia miercuri pe Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, pentru care DNA a solicitat Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

13 sept. 2016, 11:02
Gabriel Oprea va fi audiat miercuri în Comisia juridică a Senatului, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină

Biroul permanent al Senatului a repartizat, săptămâna trecută, Comisiei juridice dosarul referitor la senatorul Gabriel Oprea, iar aceasta a stabilit să studieze până marți, 13 septembrie, documentele, pentru ca pe 16 septembrie să depună raportul.

„Am luat act de memorandumul pe care Comisia juridică l-a formulat în ceea ce privește analiza dosarului trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte. (…) Pe 14 septembrie va avea loc audierea domnului senator, dacă acesta dorește. Pe 16 septembrie — depunerea raportului. După primirea raportului, în prima ședință de Birou permanent, bănuiesc că lunea viitoare, să luăm act de acest raport, să îl înaintăm plenului și — în acest moment nu am luat o decizie — cred că tot lunea viitoare va fi vot în plenul Senatului”, a declarat, marți, după ședința Biroului Permanent, vicepreședintele Camerei superioare a Parlamentului, Ioan Chelaru, citat de Agerpres.

El a explicat că lunea viitoare programul „este puțin mai complicat”, pentru că la ora 14,30 va avea loc o ședință comună a celor două Camere ale Parlamentului, la care este invitat premierul Dacian Cioloș.

Dosarul referitor la Gabriel Oprea are 18 volume.

Pe 31 august, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Citeşte şi: DNA cere judecătorilor ICCJ declasificarea documentelor DIPI rămase secrete sub mandatul lui Petre Tobă