Gabriela Firea, ATAC la Klaus Iohannis pentru declaraţiile despre Băsescu: Este o gafă imensă, o sfidare VIDEO

Senatorul PSD Gabriela Firea consideră că afirmaţia liderului PNL, Klaus Iohannis, potrivit căreia preşedintele Traian Băsescu a fost cel mai important lider din ultimii 25 de ani, reprezintă 'o gafă imensă şi o sfidare a românilor care chiar au crezut în USL'.

02 sept. 2014, 13:18
Gabriela Firea, ATAC la Klaus Iohannis pentru declaraţiile despre Băsescu: Este o gafă imensă, o sfidare VIDEO

‘Acum, domnul Iohannis vine şi spune că actualul preşedinte este cel mai important lider din ultimii 25 de ani şi că referendumul de suspendare ar fi la muchia legii şi a Constituţiei, ceea ce noi considerăm că nu este adevărat. Este o strategie şi un calcul foarte greşit pe care şi-l face. Este o gafă imensă şi o sfidare a românilor care chiar au crezut în USL, în PSD şi PNL’, a spus aceasta, Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

Totodată, Gabriela Firea le-a solicitat reprezentanţilor PNL să spună dacă se regăsesc în aceste afirmaţii ale liderului liberal.

Toţi liberalii de bună credinţă care au luptat alături de noi în USL împotriva regimului Băsescu sunt de acord cu strategia domnului Iohannis? (…) Rugămintea mea ar fi să ne răspundă la această întrebare. Inclusiv pe domnul Crin Antonescu l-am rugat, având în vedere că dumnealui împreună cu parlamentarii şi aleşii locali ai PNL au luptat alături de noi împotriva abuzurilor, corupţiei şi regimului PDL şi al lui Traian Băsescu‘, a mai spus aceasta.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că USL a pregătit foarte prost în 2012 suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, arătând că toată procedura a fost inutilă, la limita Constituţiei şi nu trebuia realizată.

‘Toată acţiunea a fost la limita Constituţiei şi nu trebuie să confundăm fondul problemei cu forma. Întreaga procedură a fost, după părerea mea, absolut inutilă şi prost inspirată. Nu trebuia făcută nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de câştigat de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi, iar fondul problemei, dacă se votează pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat în conducerea Forumului German şi s-a hotărât ca domnul Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendare’, a declarat, la postul B1 Tv, Iohannis.

CITEŞTE ŞI Klaus Johannis: Suspendarea din 2012 nu trebuia făcută. Procedura a fost inutilă şi prost inspirată