Gabriela Firea: Laszlo Tokes sfidează din nou autorităţile române

Vicepreşedinta PSD Gabriela Firea este de părere că eurodeputatul Laszlo Tokes 'sfidează din nou autorităţile române' prin faptul că a catalogat drept 'ridicol şi scandalos' demersul Primăriei de a-l soma să retragă steagul secuiesc pe care l-a arborat la balconul biroului său din Oradea, în luna iunie, transmite Agerpres.
Filip Stan
26 aug. 2014, 15:48
Gabriela Firea: Laszlo Tokes sfidează din nou autorităţile române

‘Eurodeputatul Laszlo Tokes continuă acţiunile de sfidare a autorităţilor din România, catalogând drept ‘ridicol şi scandalos’ demersul Primăriei de a-l avertiza pentru arborarea steagului secuiesc la balconul biroului său din Oradea, care s-a făcut cu încălcarea Legii 185/2013, somându-l să retragă drapelul în termen de şapte zile, în caz contrar urmând să i se aplice o amendă contravenţională cuprinsă între 30.000 şi 50.000 de lei’, susţine Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Senatoarea social-democrată reaminteşte, totodată, faptul că Laszlo Tokes a arborat respectivul steag în luna iunie, ‘în cadrul unei acţiuni în care a elogiat şi activitatea scriitorului Wass Albert, considerat în România criminal de război’.

Firea precizează că, la acel moment, eurodeputatul susţinea că este nevoie să ia poziţie ‘împotriva acelor excese ale organelor oficiale, respectiv împotriva acelor acte abuzive prin care se scot drapelele secuieşti, se îndepărtează cărţile scriitorului renumit Wass Albert, şi încă nu se reabilitează acele personalităţi însemnate ale comunităţii maghiare care cu câteva decenii în urmă au fost condamnaţi pe nedrept ca şi criminali de război’.

Potrivit social-democratei, astfel de acţiuni sunt menite să provoace ‘noi focare de tensiuni interetnice pe teritoriul României, un stat suveran al cărui caracter unitar este însă contestat de Laszlo Tokes cu orice prilej’.

‘O atmosferă viciată de ură şi provocări nu aduce beneficii nici românilor şi nici maghiarilor din România, ci doar acelora a căror activitate se legitimează cu ajutorul conflictelor de acest gen’, subliniază Gabriela Firea.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Singurul cuvânt din limba română care conține toate vocalele. E folosit des în multe conversații, dar puține persoane observă asta
Capital.ro
România a pierdut un înger. Marea DOAMNĂ s-a stins. A lăsat în urmă un gol imens
Playtech.ro
ULTIMA ORĂ! Radu Mazăre A IEȘIT DIN ÎNCHISOARE. Unde se află acum fostul primar
DailyBusiness
Vrei să pleci în vacanță cu doar 400 de euro cazare și zbor? Iată ofertele unice
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București
Capital.ro
Adio, maestre! S-a stins o mare stea. Este doliu în lumea muzicii
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'