Gabriela Firea regretă „momentele neplăcute” din campania prezidenţială: Mesajele negative au fost transmise prin mine

Gabriela Firea, candidatul din partea PSD la Primăria Generală a Capitalei, a declarat, luni, într-un interviu acordatul publicaţiei Adevărul, că îi pare rău pentru modul în care a transmis mesaje despre Klaus Iohannis, în timpul campaniei prezidenţiale din 2015. Mai mult, spune Firea, regretă că partidul a ales să transmită prin ea mesajele negative, astfel că toate nemulţumirile s-au îndreptat spre persoane ei.

21 mart. 2016, 12:02
Gabriela Firea regretă „momentele neplăcute” din campania prezidenţială: Mesajele negative au fost transmise prin mine

Gabriela Firea a făcut, luni, câteva mărturisiri legate de campania prezidenţială din 2015. Aceasta a spus că îi pare rău pentru modalitatea în care echipa de campanie a PSD a ales să comunice mesaje despre contracandidatul lui Victor Ponta, Klaus Iohannis.

Sunt o persoana publica si viata mea a fost la vedere toti anii, cu bune si cu rele. Mai ales rele, in campania domnului Ponta, asta ca sa fac asa o marturisire. Nu au fost lucruri rele pe fond, au fost lucruri mai putin placute pe forma. Nu de fiecare data echipa de campanie a gasit cele mai corecte si bune modalitati de a-l prezenta in culori frumoase pe candidatul nostru (Victor Ponta – n.r.) si de a arata anumite lucruri poate nu atat de bune in legatura cu contracandidatul (Klaus Iohannis – n.r.).

Bineinteles ca imi pare rau, pentru ca sunt om si toti suntem supusi greselii. Mai grav este atunci cand nu recunoastem ca am gresit si persistam in greseala. Mi-a parut rau de fiecare data cand un mesaj negativ a fost transmis prin mine si toata reactia a fost asupra mea si mai putin asupra partidului si mai putin a candidatului insusi. Eu am preluat, din pacate, toata aceasta nemultumuire in legatura cu unele mesaje care erau respinse de populatie„, a declarat Gabriel Firea, într-un interviu.

Aceasta a mai precizat că în campania pentru primărie, din iunie 2016, va putea să demonstreze că „şi-a învăţat lecţia” şi că nu o va mai repeta.

„Vreau sa demonstrez in aceasta campanie electorala, odata ca imi pare rau de momentele neplacute din campanie prezidentiala, ca am invatat lectia si ca nu mai vreau sa o repet. Nu ma veti auzi in campanie denigrandu-mi candidatul„, a adăugat aceasta.

În timpul campaniei din 2015, Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, din cauza faptului că acesta nu are copii.

Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii… Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare. Într-un fel, pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare decât în educaţia copiilor„, a declarat, la vremea respectivă, Gabriela Firea.

Fosta prezentatoare TV a continuat spunând că, spre deosebire de Iohannis, prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, este un „bun familist”. „Este căsătorit, are un băiat, Andrei, are o fetiţă, Irina, şi sunt convins că-şi mai doresc Daciana şi Victor copii. Eu, ca mamă, le urez să mai aibă„, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai adăugat că, indiferent dacă poate sau nu să facă un copil, Klaus Iohannis trebuia să înfieze unul. „Nu toată lumea poate să aibă în mod natural copii, pentru că pot să apară probleme de sănătate, dar poţi să înfiezi un copil dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere. Din perspectiva financiară, nu cred că se punea problema ca familia Iohannis să nu poată îngriji 1-2 copii„, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a fost validată, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv National al PSD, drept candidatul PSD pentru Primăria Bucureşti.