Gabriela Firea: Se redeschid toate şcolile, grădiniţele şi creşele, luni 16 ianuarie

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat vineri că toate şcolile, grădiniţele şi creşele din Capitală îşi vor relua luni activitatea, după o săptămână prelungită de vacanţă din cauza ninsorii şi gerului. 

13 ian. 2017, 11:50
Gabriela Firea: Se redeschid toate şcolile, grădiniţele şi creşele, luni 16 ianuarie

„Şcolile, grădiniţele şi creşele vor începe toate luni”, a declarat Gabriela Firea, vineri, întrebată fiind dacă municipalitatea intenţioneaza să prelungească din nou vacanţa elevilor ţinând cont de faptul că s-a anunţat un nou val de ninsori săptămâna viitoare.

„Am primit avertizare că începând de luni seara, marţi şi miercuri va ninge din nou în Capitală. Va fi un strat de 20 de centimetri, deci mai mic decât valul anterior. Îl vom gestiona”, a conchis edilul-şef. 

Anunţ important pentru toţi elevii care au stat acasă, în ultima săptămână. Vezi când vor recupera orele pierdute

Recuperarea orelor din perioada 9-13 ianuarie 2017, când au fost suspendate cursurile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, se realizează până la sfârşitul anului şcolar, fiind vorba de ore de evaluare, şi nu de predare, a explicat secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Liviu Pop. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a spus, pentru News.ro, că nota privind suspendarea cursurilor a fost aceeaşi pentru toate unităţile, de stat sau private, în contextul în care, pe reţelele de socializare, a circulat informaţia că şcolile şi grădiniţele private ar fi primit o adresă în care li s-ar fi atras atenţia că, dacă nu suspendă cursurile, vor fi sancţionate. Detalii, aici. 

Şcolile, grădiniţele şi creşele din Bucureşti şi alte judeţe din ţară au fost închise, pe parcursul acestei săptămâni, din cauza condiţiilor meteo. LISTA ACTUALIZATĂ, conform edu.ro, poate fi consultată aici.