Gabriela Firea: Trebuie să punem stop acestui exod de rable în Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că intenționează să pună "stop" mașinilor vechi din Capitală, pentru că acestea afectează nu numai circulația, ci și poluează aerul pe care îl respiră bucureștenii, cu consecințe grave asupra sănătății.

27 nov. 2017, 11:56
Gabriela Firea: Trebuie să punem stop acestui exod de rable în Capitală

„Trăim într-un oraș aglomerat, cu foarte multe mașini. De la începutul anului și până în prezent, avem peste 100.000 de mașini second hand înmatriculate în Capitală. Rablele Europei au ajuns la noi, la București. Suntem într-o colaborare continuă și într-un dialog cu doamna viceprim-ministru, cu doamna ministru al Mediului, pentru identificarea unor soluții, astfel încât să punem un stop acestui exod de rable în Capitală, pentru că ele nu afectează doar circulația, ci afectează grav și starea noastră de sănătate, mediul ambiant, pentru că creează poluare și nu cred că este de dorit”, a afirmat Firea, la comandamentul de iarnă.

Ea a adăugat că degeaba cumpără municipalitatea 400 de autobuze Euro 6, 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, dacă în continuare sunt acceptate în Capitală autoturisme personale foarte vechi.

Citeşte şi Comandament de iarnă la Primăria Capitalei: 1000 de utilaje de deszăpezit, pregătite pentru vremea rea