GAFĂ a ministrului Educaţiei. Greşeala gramaticală făcută de Adrian Curaj în CV UPDATE

Adrian Curaj, noul ministru al Educaţiei, este profesor universitar la Politehnica Bucureşti şi la SNSPA. Curaj şi-a publicat CV-ul pe site-ul Ministerului Educaţiei, din care aflăm că are doctorat, este şcolit pe afară şi a ocupat funcţii înalte în timpul altor două Guverne. Ce sare în ochi se află chiar la începutul CV-ului: o greşeală gramaticală, ce nu face deloc cinste unui ministru al Educaţiei. După ce RomaniaTV.net a semnalat greşeala din CV, aceasta a fost corectată pe site-ul instituţiei. 

03 dec. 2015, 06:43

UPDATE 10.25 Greşeala din CV-ul ministrului Adrian Curaj, postat pe site-ul ministerului, a fost corectată.

Încă din primele rânduri ale CV-ului ministrului Adrian Curaj s-a strecurat o greşeală care, pentru un demnitar aflat la conducerea acestui minister şi cu un background dedicat învăţământului superior, poate fi considerată incalificabilă.

Ministrul a precizat la secţiunea de date personale că este căsătorit şi că are „doi copiii”, nu copii, cu doi de „i”cum este gramatical corect.

CINE ESTE ADRIAN CURAJ

În vârstă de 57 de ani, Adrian Curaj a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti – Facultatea Electronică şi Comunicaţii, în 1983, iar în 2003 a obţinut un master în Administrarea Afacerilor, la Institutul pentru Mediul de Afaceri şi Administraţie Publică din Bucureşti (ASEBUSS), în parteneriat cu University of Washington din Seattle. De asemenea, în 2007 a obţinut un certificat postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare.

El este membru în Comitetul de Conducere al Comisiei Fulbright, în Comisia Naţională a României pentru UNESCO, al Societăţii Română de Automatică şi Informatică Tehnică, dar şi al EUROSCIENCE-European Association of Researchers.

În prezent, Curaj este profesor la Universitatea Politehnică din Bucureşti, şef al Catedrei UNESCO pentru Politici în Ştiinţă şi Inovare la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administraţie Publică (SNSPA), iar din 2010 este director general al UEFISCDI- Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetare, Dezvoltare şi Inovare.

Tot din 2010 este colaborator al Fundaţiei Universitare a Mării Negre, din conducerea căreia fac parte Dan Dungaciu şi academicianul Mircea Augustin Maliţa.

În perioada 2007-2008, Adrian Curaj a fost consilier guvernamental pe IT şi cercetare al lui Călin Popescu Tăriceanu, el demisionând odată cu schimbarea Guvernului.

În decembrie 2009, Curaj a fost numit de premierul de atunci Emil Boc la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, unde a rămas până în septembrie 2010, când a fost demis de ministrul Educaţiei de la acea vreme, Daniel Funeriu.

Din 2008 şi până în 2011, a fost vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice în Învăţământul Superior, iar din 2007 până în 2011 a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional de Etică în Cercetare.