„Game of Thrones”: Sânge, foc, război şi reuniuni de familie, episodul 4 a doborât toate recordurile

"The Spoils of War/ Prăzile de război," noul episod al sezonului 7 al serialului "Game of Thrones" a împlinit promisiunea războiului, a focului şi a bătăliilor îndelung aşteptate de fanii seriei.

08 aug. 2017, 14:03
„Game of Thrones”: Sânge, foc, război şi reuniuni de familie, episodul 4 a doborât toate recordurile

SPOILER ALERT

Sânge, foc şi reuniuni de familie – cuvintele de ordine pentru episodul 4, „The Spoils of War,” al celui de-al 7-lea sezon al „Game of Thrones”.

Episodul 4 din ‘Game of Thrones’ a prezentat publicului unele dintre cele mai palpitante scene ale seriei, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) conducându-şi dragonul Drogon în bătălie alături de armata sa Dothraki, năvălind şi cucerind forţele armate ale Lannisterilor, într-un episod regizat de Matt Shakman.

 

Nikolaj Coster-Waldau a revenit în cel de-al 4-lea episod al sezonului 7. Actorul a intrat în profunzimile unuia dintre cele mai antrenante episoade ale serialului fantasy „Game of Thrones”, care i-a ţinut cu sufletul la gură pe fani.

Scenele noului episod au doborât toate recordurile din industrie cu nu mai puţin de 73 de incendii şi 20 de persoane care şi-au dat foc pe platou simultan, ceva ce nu s-a mai făcut vreodată într-o producţie de televiziune sau într-un film din trecut. Scânteile, flăcările, exploziile se pare că au avut efectul scontat pentru public.

Deşi Drogon, unul dintre cei trei dragoni ai lui Daenerys, a fost rănit în bătălie de o săgeată lansată cu o arbaletă uriaşă, rana nu a fost suficient de puternică pentru a-l doborî şi a intra în picaj. Drogon şi-a protejat stăpâna, Mama Dragonilor Daenerys, care a încercat să îi scoatăsăgeata. Când Jamie Lannister a crezut că a găsit momentul optim pentru a o doborî pe Mama Dragonilor şi a pune capăt războiului schimbând astfel înfrângerea în victorie, Drogon a lansat un jet de foc pentru a-l face pe Lannister pané, în timp ce fratele său Tyrion (Peter Dinklage) privea în zare, mirându-se de puţina minte care i-a mai rămas Ucigaşului de Regi.

Probabil că Jamie îi va fi recunoscător lui Bronn(Jerome Flynn), care i-a sărit la propriu în ajutor în secunda vitală, salvându-l din calea jetului de lavă revărsat din gura lui Drogon.

„Jaime este un mare idiot dacă îşi închipuie chiar şi pentru o secundă ‘Dacă pot face asta, pot câştiga totul spectaculos”, a declarat Coster-Waldau pentru Entertainment Weekly. „Lucrurile nu se vor termina cu bine pentru jamie Lannister”.

Deşi Daenerys apare în ipostaza de eroină a poveştii, actorul a mărturisit că îi pare rău pentru soldaţii prăjiţi în timp ce luptau de partea Lannister-ilor: „E înspăimântător să vezi acel monstru aruncător de flăcări incinerând mii şi mii de oameni care put şi simplu îşi făceau datoria”, a glumit actorul. „Slavă cerului că dragonii sunt doar un mit.”

GOT se reapropie de tilul original al romanului care a inspirat seria, ”Cântec de gheaţă şi foc”. Cel mai probabil, revenirea pe tărâmurile de gheaţă, în următoarele episoade.

Cel de-al 7-lea sezon al ‘Game of Thrones’ continuă pe HBO. Episodul următor, 5, va fi difuzat duminică seară, de la ora 04:00, ora României, şi luni de la ora 20:00, pe posturile HBO şi HBO GO.

 

Bonus:

Hackerii care au furat scenarii din noul sezon ”Urzeala tronurilor” cer HBO o răscumpărare pentru datele sustrase

Hackerii care au spart serverele HBO şi au furat scenarii din noul sezon ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” şi alte informaţii cer companiei o răscumpărare pentru datele sustrase, informează bbc.com.

 

Hackerii au publicat recent un scenariu pentru cel de-al cincilea episod al sezonului 7 din serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, care nu a fost difuzat încă.

Alte date publicate de hackeri sunt documente ale companiei şi episoade din alte show-uri HBO.

Hackerii susţin că deţin în total 1,5 TB de date, dar reprezentanţii HBO au trasmis că nu cred că e-mailul companiei a fost compromis.

Documentele publicate cel mai recent erau etichetate cu mesajul ”HBO eşuează”, potrivit site-ului Wired, şi au inclus informaţii de natură juridică, acorduri de angajare şi alte fişiere ale companiei. 

Potrivit Associated Press, unele documente ar conţine datele personale de contact ale actorilor din ”Urzeala tronurilor”.

Hackerii au cerut răscumpărarea prin intermediul unui videoclip care conţine mesajul scris, adresat lui Richard Plepler, directorul executiv al HBO.

Totuşi, hackerii nu au precizat în acest mesaj public ce sumă îi cer companiei.

”Solicitarea noastră este clară şi nu este negociabilă: vrem XXXX dolari pentru a înceta să vă publicăm datele”, arată esajjul hackerilor.

”HBO investeşte 12 milioane de dolari în cercetarea pieţei şi 5 milioane de dolari în reclamele (pentru cel de-al şaptelea sezon din serialul «Game of Thrones», n.r.). Aşa că ne puteţi considera un alt buget pentru reclamele voastre”, mai arată mesajul hackerilor, semnat ”Mr Smith” (domnul Smith, n.r.).

Deşi nota nu este datată, îi oferă trei zile la dispoziţie companiei HBO pentru a efectua plata.

Reprezentanţii HBO au transmis că investighează incidentul în continuare. 

HBO nu este la primul contact cu hackerii. În 2015, hackerii au obţinut primele patru episoade din sezonul 5 al „Game of Thrones”, înainte ca acestea să fie lansate oficial.