GEORGE COPOS, veste proastă din partea magistraţilor. Ce a decis instanţa în privinţa sa

George Copos trebuia să afle miercuri dacă condiţiile de a părăsi închisoarea, după ce a executat o treime din pedeapsă. Penitenciarul Rahova a aprobat deja punerea sa în libertate, însă instanţa a amânat luarea unei decizii în acest caz.

11 feb. 2015, 07:42
GEORGE COPOS, veste proastă din partea magistraţilor. Ce a decis instanţa în privinţa sa

George Copos a aşteptat cu mari emoţii ziua de miercuri, când instanţa urma să hotărască dacă îl pune sau nu în libertate. Magistraţii au amânat însă până pe 25 februarie luarea unei decizii în privinţa sa, timp în care ar urma să primească din partea conducerii Penitenciarului Rahova detalii exacte privitoare la numărul de zile de detenţie pe care le-a executat Copos.

George Copos a obţinut în urmă cu câteva săptămâni scurtarea pedepsei la care a fost condamnat în Dosarul Transferurilor pentru că a muncit în Penitenciarul Rahova, pentru bună purtare şi pentru scrierea unei cărţi. În plus, conducerea închisorii a înaintat o propunere de eliberare a sa, astfel că ar putea fi eliberat înainte de termen.

Citeşte şi Şeful ANP: Gigi Becali nu poate fi ELIBERAT CONDIŢIONAT

Instanţa nu are decât să ia act de această propunere, iar „admiterea eliberării este de aproape 100%”, după cum a declarat la România TVavocatul Daniel Ionaşcu. Propunerea penitenciarului va fi judecată astăzi de instanţă.

George Copos rămăsese cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis pe 15 ianuarie contestaţia şi a dispus să nu fie aplicat un spor de pedeapsă de şase luni, în urma contopirii condamnărilor primite în dosarele Loteria I şi Dosarul Transferurilor.