George Maior, despre preluarea funcţiei de premier după alegeri

George Maior a precizat, luni, că a avut o discuţie clară cu preşedintele PSD Liviu Dragnea cu privire la speculaţiile legate de preluarea funcţiei de premier după alegeri, mesajul său fiind acela că "este ambasadorul României la Washington" şi nu este interesat în niciun fel de o carieră politică.

29 aug. 2016, 09:47
George Maior, despre preluarea funcţiei de premier după alegeri

Prezent la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, George Maior a spus că, văzând „eternele discuţii şi poziţionări” legate de viitorul său, i-a transmis liderului PSD că se bucură să fie reprezentantul României în SUA şi că nu are niciun fel de intenţie privind implicarea în politică.

„Noi suntem cunoştinţe vechi. Văzând eternele discuţii din poziţionări cu privire la viitorul meu i-am repetat că mă bucur să fiu reprezentantul României în Statele Unite, ambasador şi că nu am vreo intenţie de a schimba cursul (…) Nici nu m-a interesat vreodată această postură. Sunt ambasadorul României la Washington. O astfel de discuţie este închisă”, a spus Maior.

George Maior a mai spus că şi-a păstrat întotdeauna „cea mai pură neutralitate” faţă de clasa politică, inclusiv atunci când era şeful SRI, însă a adăugat că unii au interesul de a-i aduce numele în spaţiul public.

„Eu întotdeauna, şi în fosta mea calitate, de director al Serviciului Român de Informaţii cred că am păstrat cea mai pură neutralitate faţă de mediul politic în ciuda a ceea ce unii analişti cu reputaţie (…) încearcă si insinueze din când în când. Unii sunt interesaţi să îmi aducă numele în spaţiul public din diverse raţiuni, inclusiv din interese politice”, a declarat el. Maior a mai spus că doreşte ca, după alegeri, să fie instalat un guvern puternic care să ducă mai departe parteneriatul strategic România-SUA.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara într-o emisiune televizată că a avut în urmă cu zece zile o întâlnire cu fostul şef SRI, George Maior, acesta din urmă spunându-i că nu este interesat de funcţia de şef al Guvernului.