Geronimo Brănescu, şeful ANSVSA, 25 de deplasări externe în 18 luni! Cum combătea PESTA PORCINĂ din China, Singapore şi Arabia Saudită

Geronimo Brănescu a bifat 25 de deplasări în străinătate din ianuarie 2017, de când a fost numit preşedintele ANSVSA, arată o anchetă Libertatea. Printre destinaţiile celui care conducea Sanepidul veterinar se numără China, Singapore şi Arabia Saudită. În China a fost de două ori, în timp ce la Satu Mare, locul pe unde a intrat pesta porcină africană în România, a fost doar o dată!

22 sept. 2018, 14:45
Geronimo Brănescu, şeful ANSVSA, 25 de deplasări externe în 18 luni! Cum combătea PESTA PORCINĂ din China, Singapore şi Arabia Saudită

Geronimo Brănescu, fostul asociat al lui Sorin Paul Stănescu, naşul lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, şi-a transformat şefia într-un pelerinaj planetar: într-un an și jumătate a fost de două ori în China și doar o dată în Satu Mare, locul pe unde a intrat pesta porcină africană în România. De asemenea, Brănescu a stat mai mult la Bruxelles decât în Tulcea şi Brăila, judeţe unde au fost închise crescătorii uriaşe de suine şi omorâţi mai mulţi de 200.000 de porci. 

ANSVSA: 927 de focare de pestă porcină africană. Peste 300.000 de porci au fost eliminaţi

În total, din ianuarie 2017, când a fost numit în funcţie şi până la finalul lui iulie 2018, preşedintele ANSVSA a adunat 25 de deplasări externe şi doar 15 deplasări interne.

„Geronimo Brănescu este susţinut direct de însuşi Liviu Dragnea, de aceea declaraţiile ministrului Petre Daea despre el au fost eminamente pozitive, deşi extinderea pestei porcine africane continuă”, explică situaţia oamenii din cadrul Autorităţii.

„În ultimele săptămâni, au fost lungi perioade în care atât Geronimo Brănescu, cât şi adjuncţi ai săi au fost plecaţi în deplasări, unii în Europa, alţii în China”, spun angajaţi ANSVSA.

Citeşte ancheta în Libertatea.