Gheorghe Ştefan "Pinalti", trimis în judecată pentru finanţarea clubului Ceahlăul Piatra Neamţ

Publicat: Joi, 28 Decembrie 2017 12:30 // Actualizat: Joi, 28 Decembrie 2017 12:30 // Sursa: romaniatv.net

Gheorghe Ştefan "Pinalti", fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. El este acuzat că a cerut de la patronul unei firme bani pentru finanţarea clubului de fotbal Ceahlăul Piatra Neamţ, în schimb intervenind pentru derularea contractelor publice ale firmei respective.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Gheorghe Ştefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, se aratăîntr-un comunicat DNA.

Potrivit rechizitoriului DNA, la începutul anului 2010, Gheorghe Ştefan a pretins de la directorul unei societăți comerciale cu activitate în construcții ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamț cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC HIDROELECTRICA SA - SUCURSALA HIDROCENTRALE BISTRIȚA privind un obiectiv de investiții având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret.

În schimbul banilor, Ștefan Gheorghe a promis că va interveni pe lângă funcționarii din conducerea SC Hidroelectrica SA, societate cu capital majoritar de stat care aloca fondurile necesare investiției, pentru a se continua finanțarea obiectivului amintit.

În temeiul solicitării lui Ștefan Gheorghe, în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamț în calitate de prestator și societatea cu activitate în construcții, în calitate de beneficiar, au fost încheiate șapte contracte de reclamă și publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale și a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condițiile în care nu există nici un document privind executarea obligațiilor asumate de prestator.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gheorghe pinalti gheorghe pinalti dosar penal gheorghe ştefan
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
19 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H