Google vrea să blocheze clipurile video care pornesc singure în browser-ul Chrome

Publicat: Luni, 18 Septembrie 2017 08:25 // Actualizat: Luni, 18 Septembrie 2017 08:25 // Sursa: romaniatv.net

Google a anunţat că browser-ul Chrome va bloca în mod implicit clipurile video care pornesc de la sine, cu unele excepţii, scrie News.ro.

Două dintre cele mai agresive tactici adoptate de multe site-uri la ora actuală, clipurile video şi sunetele care pornesc singure, vor fi limitate de Google pe parcursul următoarelor versiuni ale browser-ului Chrome. În primul rând, redarea automată a clipurilor video va fi blocată în mod implicit. Şi aici există două reguli importante pentru publisheri. Autoplay-ul va fi permis atunci când utilizatorul şi-a exprimat expres interesul pentru un anumit site, dar doar dacă clipul respectiv nu are sunet.

Cu alte cuvinte, niciun clip cu sunet nu va mai putea porni automat în viitoarele versiuni de Chrome.

Chrome va analiza însă comportamentul utilizatorului pentru a înţelege când acesta chiar doreşte ca un clip să fie redat automat. Spre exemplu, autoplay-ul va fi permis dacă utilizatorul vizionează în mod frecvent conţinut video pe un anumit site ori dacă site-ul respectiv a fost adăugat în lista de bookmark-uri.

De asemenea, Google Chrome va include o opţiune prin care utilizatorul va putea bloca un site să redea sunete.

În prezent, există posibilitatea opririi temporar a sunetul unui tab, însă opţiunea pregătită de Google va fi permanentă. Un site blocat, nu va mai reda sunete până când nu va fi deblocat de utilizator.

Opţiunea de blocare permanentă a sunetului va fi lansată în luna octombrie, iar limitarea clipurilor video care pornesc automat va intra în vigoare din ianuarie 2018, când va fi lansată versiunea 64 de Google Chrome.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
chrome google google chrome reclame Google
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6495
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H