PLOI TORENŢIALE până luni seară: Gospodării şi case inundate după o rupere de nori VIDEO

Inundațiile au făcut prăpăd în nord-vestul României. Sute de oameni din Dej şi împrejurimi s-au trezit cu apa în curţi şi în case, iar pompierii au lucrat la foc automat toată noaptea. Şi în Maramureş şi Arad a plouat torenţial,iar zeci de case şi un drum naţional au fost inundate.

10 apr. 2016, 05:06
PLOI TORENŢIALE până luni seară: Gospodării şi case inundate după o rupere de nori VIDEO

Oraşul Dej a fost sub asediul apelor sâmbătă după-amiază. 200 de familii sunt afectate de puhoaiele care s-au revărsat pe străzi şi în curţi după o rupere de nori.

„A fost o rupere de nori, o ploaie torenţială. Într-o oră jumătate aţi văzut ce s-a întâmplat la nivelul oraşului, în special în zona Jichiş, Vilei Dejului şi Şomcut şi zona centrală a oraşului”, a declarat primarul Dejului.

INFORMARE METEOROLOGICĂ de FURTUNI PUTERNICE în toată ţara până luni la 23.00

Și în comunele din apropiere, apa, revărsată de pe dealuri, a intrat în curțile oamenilor, în beciuri și chiar în locuințe.

Valea Codorului a fost probabil cea mai afectată. Aici, apa a atins pe alocuri chiar și 2 metri înălțime, aceasta făcând prăpăd. Câteva persoane au rămas blocate în propriile locuințe, potrivit dej24.ro.

Ploaia torenţială a afectat şi zona de est a Maramureşului, la graniţa cu județul Cluj.

„În localitatea Târgu Lăpuş, noi acolo am avut probleme, au fiost inundate patru anexe gospodăreşti şi trei subsoluri şi circa patru hectare de teren”, a declarat pentru #RomaniaTv”, Oana Alexa, purtător de cuvânt ISu.

Şi în Arad, la Nadăş, 200 de gospodării au fost afectate. Apa s-a revărsat şi pe străzi, unde a atins jumătate de metru.

Citeşte şi Zeci de gospodării inundate în ARAD