GREŞELI de evitat atunci când vrei să scapi de celulită

Pentru a putea lupta cu celulita trebuie mai întâi să îi cunoaştem şi să-i aflăm punctele slabe. Celulita poate fi definită ca o alterare a ţesutului conjunctiv ca urmare a acumulării de grăsimi în adipocite (celulele ţesutului gras). Iată ce greşeli trebuie să eviţi atunci când vrei să scapi de celulită.

02 aug. 2016, 12:16
GREŞELI de evitat atunci când vrei să scapi de celulită

Celulita constituie o inflamatie a celulelor adipoase care se asociaza cu marirea in volum a celulelor grase din corp si cu acumularea de lichide in celule. Celulita se intalneste la peste 85% dintre femei, afectand de cele mai multe ori abdomenul, coapsele, fesele, dar si gambele si bratele.

Iata care sunt greselile majore pe care le fac adesea femeile:

1. Statul picior peste picior. Statul prelungit pe scaun, dar mai ales pozitia picior peste picior, poate duce la probleme circulatorii si la accentuarea celulitei, mai ales daca esti o persoana sedentara, scrie produsebiomag.ro.

Pentru reducerea riscului aparitiei celulitei, indicat ar fi ca la fiecare ora sa te ridici de pe scaun si sa faci o mica plimbare de 10 minute. Incearca, de asemenea, sa renunti la lift si sa urci scarile. Chiar si aceste mici eforturi ajuta la eliminarea celulitei mult mai rapid.

2. Obiceiul de a mananca grasimi saturate. Grasimile saturate sunt in general grasimile de origine animala (carne de porc, vită, brânzeturi, lactate). Odata consumate, grasimile saturate se depun instant pe zonele-problema: coapse, solduri, fese si abdomen. Se recomanda sa fie evitate prajelile, untul, smantana, carnea grasa, produsele de patiserie si mancarea de tip fast-food.

Exista insa si grasimi „bune”, precum acizii grasi esentiali Omega-3 si 6, care pot fi extrase din peste, nuci sau ulei de masline.

Totodata, este recomandat sa stai departe si de grasimile hidrogenate, precum margarina, acestea fiind foste grasimi nesaturate care au fost tratate cu atomi de hidrogen pentru a deveni saturate. Grasimile saturate ajuta la metabolizarea anumitor vitamine, precum vitamina E, insa nu trebuie abuzat de consumul acestora. Grasimile saturate fac loc pentru radicalii liberi, care odata multiplicati provoaca o slabire a fibrei care sustine pielea.

3. Purtatul hainelor prea stramte. Chiar daca sunt sexy, pantalonii mult prea stramti duc la agravarea celulitei. Hainele stramte afecteaza grav circulatia sangvina si limfatica, chiar in zonele cele mai predispuse celulitei: fesele, coapsele si pulpele.

4. Excesul de sare si zahar din alimentatie. Sarea este unul dintre principalii inamici ai sanatatii. Aceasta duce la deshidratare si la retentia de apa. Astfel, sodiul este retinut in corp si blocheaza tesuturile, acest proces avand ca efect accentuarea aspectului de coaja de portocala al pielii. Una dintre cele mai bune arme in lupta cu celulita o constituie atentia pe care trebuie sa o acorzi dietei.

Atat zaharul, cat si sarea fac ca celulita sa fie mult mai vizibila. Stim cat de placut este sa mananci o prajitura sau cat de apetisanta e frisca, doar ca zaharul ramane stocat in celulele de grasime si le determina sa se extinda.

5. Consumul de apa. Apa este un instrument excelent in lupta impotriva celulitei. Cei doi litri de apa pe care ii recomanda doctorii ar trebui consumati zilnic pentru ca asigura eliminarea toxinelor din corp, stimuleaza circulatia si imbunatatesc drenajul limfatic.

Citeşte şi Scapă de celulită în cel mai scurt timp. Uite care este reţeta care şterge urmele de grăsime