Grevă la fabrica de încălţăminte din Huşi. Angajaţii îi acuză de patronii italieni de sclavie VIDEO

Angajaţii unei fabrici de încălţăminte din Huşi au declanşat, vineri, un protest spontan, nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă, dar şi de salariile de mizerie. Muncitorii se plâng că sunt trataţi ca nişte sclavi şi primesc doar câteva sute de lei pe lună.

17 oct. 2014, 10:00
Grevă la fabrica de încălţăminte din Huşi. Angajaţii îi acuză de patronii italieni de sclavie VIDEO

Peste 200 de angajaţi ai fabricii au refuzat să mai intre, vineri, la muncă. Ei susţin că sunt încuiaţi în fabrică şi obligaţi să lucreze câte 10, 12 ore pe zi, fără a fi plătiţi suplimentar, informează România TV. Pentru efortul depus primesc între 400 şi 500 de lei pe lună, iar în octombrie au primit doar jumătate din bani.

Citeşte şi A apărut o nouă metodă de pus şireturile la încălţăminte. Moda face furori prin cluburi VIDEO

„E sclavie in Romania. Ne fura, lucram pe o suta de euro pe luna. Acestea sunt salariile de mizerie, nu stiu cum mai putem supravietui. Am 5 copii acasa”, s-a plâns o angajată. 

Angajaţii susţin că au făcut plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, dar nimeni nu a efectuat vreun control.

Citeşte şi ŞANTAJ între ELEVE cu POZE XXX: Două adolescente din Huşi au fost condamnate la ÎNCHISOARE

„Am lucrat 14 zile pe luna si ni s-a dat 2 milioane jumate avans, doua milioane jumate lichidare si 7 bonuri. Astia sunt banii”, a spus o altă angajată. 

Fabrica de încălţăminte din Huşi aparţine unei companii italiene.