Grindeanu, despre discuţia cu preşedintele Iohannis: A fost una pe care o pot cataloga decentă

Premierul desemnat al României, Sorin Grindeanu, a spus vineri, la Timișoara, că discuția pe care a avut-o cu șeful statului, Klaus Iohannis, o cataloghează ca fiind una ''decentă'', refuzând să dezvăluie conținutul acesteia.

30 dec. 2016, 19:30
Grindeanu, despre discuţia cu preşedintele Iohannis: A fost una pe care o pot cataloga decentă

”Discuția cu Klaus Iohannis, de joi, a fost una pe care o pot cataloga decentă și acesta este un lucru extrem de bun, pentru că alegerile au trecut, iar din acest moment trebuie să ne ocupăm de administrarea țării. (…) Nu răspund (despre conținutul discuției, n.r.), sunt chestiuni care nu cred că este normal să fie spuse”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Întrebat de jurnaliști dacă a ezitat să accepte propunerea de a deveni premier, Grindeanu a spus că nu a ezitat.

”Nu am ezitat. Când vezi atâta încredere și susținere pornită de la președintele partidului și de la ceilalți colegi ai mei, sunt momente în care nu mai poți să eziți, ci trebuie să mergi înainte și să faci tot ceea ce poți ca să nu le înșeli încrederea”, a explicat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Premierul desemnat al României, Sorin Grindeanu, a declarat vineri seara, la Timișoara, că orice guvern responsabil trebuie să susțină proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, care trebuie să devină unul de succes al întregii țări.

”Orice guvern responsabil trebuie să susțină acest proiect (Timișoara Capitală Culturală Europeană — TCCE 2021, n.r.), care nu este doar al orașului nostru. Este un proiect important pentru țara noastră și trebuie să se transforme într-un succes. Așa cum a fost susținut în 2007 Sibiul de către Guvernul Tăriceanu, este normal ca Guvernul României să se angajeze în a susține Timișoara pentru 2021. Sunt lucruri care nu țin de oraș, ci de întreaga țară, pentru că toată lumea cred că își dorește ca Timișoara CCE să devină un proiect de succes și un succes în sine”, a afirmat Grindeanu.

El a subliniat că odată cu încheierea tuturor formalităților legate de parlament și de depunerea jurământului, ”dacă lucrurile vor fi în regulă”, va deveni prim-ministrul României.

”Faptul că sunt din Timișoara, că în aceste zile cei din zona noastră, din Timiș și Caraș, bănățenii, cărora le mulțumesc, și nu numai lor, i-am simțit alături prin mesaje, prin tot ceea ce a însemnat susținere în momente inedite pentru mine, asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc. Trăiesc în Timișoara, familia mea va rămâne în Timișoara, copiii mei sunt aici și aproape toți prietenii mei sunt din Timișoara și din zonă. (…) Odată cu toate aceste lucruri care trebuie făcute în parlament, toate aceste proceduri, odată cu discuția și aprobarea noului buget, pentru că va trebui să aprobăm într-o sesiune extraordinară noul buget, în mod sigur o să am o discuție și cu factorii locali de decizie, dar nu doar cu cei din Timiș”, a mai spus Sorin Grindeanu.

În finalul declarației de presă, Sorin Grindeanu le-a transmis tuturor timișorenilor, timișenilor, bănățenilor și românilor ”La mulți ani”, ”Sărbători fericite” și ”2017 să fie un an mult mai bun decât cei de dinainte”.