Grindeanu despre plafonarea indemnizaţiei pentru mame: Nu este luată decizia, urmează să analizăm această posibilitate

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marți, la Viena, că Guvernul nu a luat o decizie privind plafonarea indemnizației pentru mame între 5.000 și 10.000 de lei, precizând că va exista o consultare cu privire la această posibilitate.

09 mai 2017, 20:38
Grindeanu despre plafonarea indemnizaţiei pentru mame: Nu este luată decizia, urmează să analizăm această posibilitate

„Vorbim de acel plan de convergență, care a fost aprobat (…) la ultima ședință de guvern. Acolo nu se spune că asta va fi acțiunea, ci că va exista o consultare și că, în urma acelei consultări, există această posibilitate. Nu este luată decizia (…) 97%, pe cifre reale, din indemnizații, sunt sub 5.000 de lei, în acest moment, în România. Asta este realitatea (…). Vorbim despre o consultare legată de acest subiect. Nu e luată nicio decizie”, a declarat Grindeanu, fiind întrebat dacă indemnizația pentru mame va fi plafonată între 5.000 de lei și 10.000 de lei, scrie Agerpres.

Întrebat dacă există un proiect în acest sens, Grindeanu a răspuns: „Nu există asemenea proiecte. E vorba de acel plan de convergență, unde, printre măsurile pe care am putea să le luăm în perioada următoare — perioada următoare neînsemnând în următoarea săptămână, în următoarea lună, ci pe o durată mai îndepărtată—, ar putea fi și aceasta (…) Nu este luată nicio decizie din acest punct de vedere și (…) nu există, în acest moment, un proiect de acest tip. E doar acel plan de convergență de care vorbeam, unde se spune despre posibilitatea plafonării. Ca și posibilitate urmează a fi analizată, dacă e oportună sau nu”.

De asemenea, chestionat cum comentează faptul că anul trecut liderul PSD, Liviu Dragnea, critica Guvernul Cioloș pe această temă, premierul Grindeanu a precizat: „Eu n-o să comentez vreodată sau să fac discuții despre ce spune altcineva”.

Citeşte şi Liviu Dragnea, despre plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului: Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi UPDATE