Groenlanda, ţara unde poţi admira Soarele la MIEZUL NOPŢII. Cât costă vacanţa printre igloo-uri, foci şi urşi

Românii care îşi doresc altceva de la concediul 2014 pot opta pentru o excursie în Groenlanda, unde pot vedea gheţari, foci şi chiar urşi polari. În plus, cei care merg vara pot trăi nopţile în care soarele nu apune. Agenţiile de turism nu prea au în ofertă această destinaţie. Pentru un astfel de concediu unele agenţii oferă vacanţe individuale, concepute chiar de turist. Altele, vând Groenlanda doar legată cu altă ţară din zonă.

30 iul. 2014, 08:12

Întrucât Groenlanda nu este o destinaţie bătută de români, cum sunt Grecia, Turcia sau Bulgaria, agenţiile de turism nu au în oferte pachete turistice strict concepute. Mai ales că preţurile sunt cam piperate, un sejur în doi costând mai bine de 5000 de euro. Unele agenţi turistice oferă românilor posibilitatea să îşi croiască singuri vacanţa, altele oferă Groenlanda lipită cu alte ţări din zonă, cum ar fi Danemarca sau Islanda.

Citeşte şi VACANŢĂ EXOTICĂ în AFRICA. Cât costă un sejur printre lei, hiene şi Masai în KENYA, TANZANIA sau BOTSWANA

Astfel, eturia.ro oferă turiştilor interesaţi un pachet turistic în Danemarca-Groenlanda la preţul de 2740 de euro de persoană. Pachetul include 7 nopţi de cazare, cu mic dejun în fiecare dimineaţă şi doar seri cu cină. „Vei cunoaste cateva dintre atractiile Danemarcei si Groenlandei. Vei vizita cel mai mai incitant oras nordic, Copenhaga ce te cucereste prin farmecul sau irezistibil, arhitectura moderna si numeroasele oportunitati de petrecere a timpului liber. Vei fi incantat de unicitatea si privelistile impresionante ale Groenlandei. Plecand din Copenhaga vei ajunge la Kangerlussuaq localitate deosebita prin bogatia si varietatea vietii salbatice din zona, dupa care vei explora decorul de basm din Ilulissat, dominat de lucirile albastrui ale ghetarilor”, explică reprezentanţii eturia.ro.

Petreceri non stop, întrucât nu există noapte

Cei care ajung în Groenlanda pe timul verii pot experimenta renumitele nopţi albe, când soarele continuă să strălucească pe tot parcursul nopţii.

Citeşte şi Descoperire uimitoare în Groenlanda: Experţii au găsit o tundră îngropată sub gheaţă

Un pachet turistic în Islanda şi Groenlanda costă 2950 de euro de persoană, iar vacanţa include 8 nopţi de cazare cu mic dejun. În cazul celor două vacanţe turiştii vor petrece în Groenlanda două, respectiv trei zile.

Ce fac turişii în Groenlanda

Turiştii care vor cumpăra Islanda vor fi duşi în Groenlanda în a doua zi a vacanţei, ca parte din circuitul vacanţei, unde vor petrece trei zile. Cum decurg cele trei zile în Groenlanda.

Ziua 02 -REYKJAVIK-QAQORTOQ (GROENLANDA)

Vei fi transferat de la hotel la aeroport. Zbor international Reykjavik – Narsarsuaq. De la aeroportul din Narsarsuaq vei fi transferat cu o ambarcatiune de-a lungul Eric‘s Fjord in Qaqortoq. Vei face un tur al orasului Qaqortoq. Regim mese– Mic dejun

Ziua 03-04- QAQORTOQ

Vei dispune de zile libere la dispozitie pentru a explora orasul si imprejurimile acestuia pe cont propriu. Poti opta pentru diverse excursii si activitati optionale care iti vor dezvalui adevaratul sarm al Groenlandei si stilul de viata deosebit al locuitorilor acestor tinuturi nordice. Regim mese– Mic dejun

Ziua 05 -QAQORTOQ-NARSARSUAQ

Vei fi transferat cu o ambarcatiune din Qaqortoq in Narsarsuaq. Vei face o plimbare pe jos in Narsarsuaq insotit de un ghid local care iti va oferi o imagine de ansamblu asupra istoricului si a specificului acestui oras. Vei vizita cartierul nou si vechiul port, unde vanatorii locali inca isi aduc focile vanate; vei vizita apoi un vechi magazin local si un supermarket local. Regim mese-Mic dejun.

Vacanţă personalizată

Întrucât românii nu cer Groenlanda agenţiilor de turism, din cauza preţului mare, unele agenţii oferă posibilitatea celor cu posbililităţi financiare să îşi facă singuri vacanţa, după prefererinţe şi putere financiară.

„Apeleaza serviciul „Cerere personalizata” pentru a ne transmite detaliile necesare pentru oferta sejur 2014 Groenlanda. Te rugam sa mentionezi daca doresti: sejur all inclusive Groenlanda, demipensiune sau doar cu micul dejun asigurat; transport individual sau charter Groenlanda; oferte early booking sau sejururi last minute Groenlanda; vacante de 7 zile sau 14 zile; oferte de lux, medii sau economice etc”, scrie besttourism.ro.

Vacanţă la botul calului

Cei care se află deja în Islanda sau au posibilitatea să ajungă mai ieftin, pot cumpăra un sejur direct de acolo. Un sejur de trei zile cu două nopţi de cazare într-un hotel de 2 stele costă 1249 de euro, potrivit destinationtravel.ro.

„Exploraţi estul Groenlandei printr-o vacanţa de trei zile. Atracţiile excursiei constau într-un tur cu elicopterul deasupra muntilor de granit, gheţarilor si iceberg-urilor, cat si cazarea în satul  Ammassalik pe care multă lume îl considera cel mai incantator sat din Groenlanda. Opţional excursii cum ar fi: croaziere printre gheţari, plimbari cu ghizi si cu elicopterul. Tasiilaq este un sat cu aproximativ 1.400 locuitori, fiind cel mai mare sat din estul Groenlandei, la sud de Cercul Arctic. Ammassalik este situat la numai 10 minute distanta parcursa cu elicopterul din Kulusuk, dar acest zbor scurt  reprezinta unul dintre cele mai spectaculoase expeditii imaginabile caci se traverseaza marea cu ghetarii care separa aceste doua insule muntoase”, scrie destinationtravel.ro.