Guvernul a aprobat memorandumurile cu Malaysia privind transferarea condamnaţilor şi extrădare

Guvernul a aprobat, miercuri, trei memorandumuri privind negocierea tratatelor dintre România şi Malaysia privind transferarea persoanelor condamnate, extrădarea şi asistenţa judiciară în materie penală.

02 mart. 2016, 15:51
Guvernul a aprobat memorandumurile cu Malaysia privind transferarea condamnaţilor şi extrădare

„Consolidăm aceste relaţii pe linii judiciare cu Malaysia pentru că sunt cetăţeni români care exercită pedepse de privare de libertate în Malaysia şi vrem să avem instrumentele necesare pentru a gestiona aceste cazuri într-un mod adecvat„, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, potrivit Mediafax.

El nu a vrut să precizeze dacă documentele aprobate se referă şi la tânărul condamnat la moarte în această ţară.

Toată discuţia care trebuie setată în urma apariţiei acestor memorandumuri este de a stabili anumite repere judice, de colaborare judiciară cu Malaysia. Vom vedea, pe măsură ce aceste memorandumuri se activează ca documente oficiale, ce putem face pentru persoanele care sunt private de libertate acolo pe diferite speţe„, a menţionat Suciu.

El a subliniat că semnalul dat de Executiv este că este interesat de soarta acestor oameni şi face tot ce poate în limitele dreptului internaţional de a răspunde solicitărilor primite.