Helle Thomsen a fost demisă de la CSM Bucureşti. Antrenoarea, reacţie în presa daneză

Helle Thomsen a fost demisă de la CSM Bucureşti din cauza rezultatelor slabe. ”Tigroaicele” au terminat pe locul 3 în grupa principală din Liga Campionilor, deşi au în componenţă câteva dintre cele mai bune jucătoare din lume.

16 mart. 2018, 20:32
Helle Thomsen a fost demisă de la CSM Bucureşti. Antrenoarea, reacţie în presa daneză

UPDATE: Helle Thomsen a confirmat în presa din Danemarca că nu mai este antrenoarea CSM-ului: 

„Da, așa e. Știam deja că voi fi demisă înaintea meciului de azi din campionat (n.r – câștigat de CSM în fața lui CSM Bistrița, 30-23). Știam că există un astfel de paragraf în contract, așa că demisia nu a venit ca un șoc. Am pierdut anumite meciuri în Liga Campionilor și nu am jucat prea bine în toate meciurile.

Clubul a vrut să facă o schimbare înaintea meciului din sferturile Ligii, așa că accept asta”, a declarat Helle Thomsen, în presa daneză. 

Helle Thomsen se desparte de CSM Bucureşti, club cu care a semnat la începutul sezonului. Antrenoarea daneză a semnat atunci pe un an, cu opţiune pentru încă un sezon. CSM Bucureşti avea termen până pe 15 martie să activeze clauza pentru prelungirea înţelegerii, dar conducerea clubului din Capitală a renunţat la această opţiune.

De altfel, şefii lui CSM Bucureşti au mai avut o tentativă de a o demite. A fost o şedinţă înainte de meciul cu Zalău, din Cupă, dar Gabi Szabo s-a opus atunci. CSM Bucureşti a câştigat însă greu Zalău, 29-27, iar jocul a suferit din nou. Drept urmare, oficialii lui CSM Bucureşti au lăsat-o să conducă şi meciul de astăzi, cu CSM Bistriţa (câştigat de CSM cu 30-23) şi apoi au anunţat-o că drumurile lor se despart. Favorit să-i ia locul este Per Johansson, cel care a mai pregătit-o pe CSM Bucureşti şi în sezonul trecut.