HOROSCOP: Ce plante te vindecă în funcţie de zodia ta

Dintotdeauna, astrologia s-a aflat în strânsă legătură cu plantele vindecătoare. Fiecare planetă are sub dominaţia sa anumite plante care nu-şi pierd puterea când vine vorba de nativii zodiei respective.

07 ian. 2013, 09:14
HOROSCOP: Ce plante te vindecă în funcţie de zodia ta

Păpădia este planta protectoare a Berbecilor, porivit unica.ro. Berbecii pot combate migrenele cu cicoare, şi nervozitatea, cu angelică. În caz de indigestie, le este recomandată planta de aloe.

Pentru Tauri, gălbenelele sunt plantele care le sunt alături la bine şi la rău. Şi cura cu grâu poate face minuni pentru sănătatea Taurilor. Durerile dentare ale Taurilor pot fi calmate de produsele pe bază de aloe.

Afinele sunt plantele de rezistenţă pentru cei născuţi în zodia Gemenilor. Pentru probleme de funcţionare ale aparatului circulator, nativii din această zodie pot folosi cu încredere rădăcina de hrean. Împotriva stărilor nervoase şi a insomniei, mărarul este foarte eficient.

Nativii din Rac sunt predispuşi problemelor cu stomacul, plămânii, vezica urinară şi organele genitale, iar muşeţelul le poate aduce alinarea durerilor şi protecţia de îmbolnăviri.

Leii sunt protejaţi de o plantă comună, dar cu virtuţi nebănuite – sunătoarea. Împotriva nevrozelor, nativii din această zodie pot apela cu încredere la valeriană. Socul alungă durerile cauzate de sciatică, pentru că are importante proprietăţi antinevralgice.

Principala plantă protectoare a Fecioarelor este cicoarea. Afecţiunile mai grave ale Fecioarelor sunt cele de la nivelul aparatului digestiv, iar, în acest caz, frasinul este de mare ajutor.

Cei născuţi în zodia Balanţei au ca plantă protectoare coada şoricelului. Pentru alungarea stării de nervozitate, Balanţelor li se recomandă levănţica. Iar pentru că majoritatea suferă de dureri de mijloc şi de probleme cu rinichii, infuziile din cozi de vişine şi de cireşe pot face adevărate minuni.

Planta protectoare a Scorpionilor este coada racului, care poate fi folosită cu succes în tratarea afecţiunilor genitale, a dismenoreei, a infecţiilor şi a răcelilor. În caz de excese ce duc la intoxicaţii alimentare, sunt recomandate merele sub formă de compot.

Nativii din Săgetător se bucură de protecţia urzicii, care îi apără de problemele de circulaţie arterială, ficat, vezică biliară sau pancreas, la care sunt predispuşi. De aceea, este recomandat ca aceştia să consume urzici în toată perioada în care se găsesc.

Planta dominantă a Capricornilor este tătăneasa. Aceasta are principii calmante, emoliente şi cicatrizante. Rizomul şi rădăcinile sale sunt utilizate în tratarea ulcerului varicos, abceselor dentare, eczemelor şi contuziilor.

Nativii din Vărsător se află sub puterea protectoare a melisei. Punctul lor vulnerabil este sistemul nervos, ceea ce determină şi apariţia tulburărilor digestive, endocrine şi a afecţiunilor cardiovasculare. Vărsătorilor le este recomandat să evite stresul şi situaţiile tensionate, deoarece pot suferi o scădere periculoasă a imunităţii.

Pentru Peşti, pătlagina are puteri protectoare şi curative. Poate alunga atât tusea, cât şi durerile de picioare. În caz de insomnii, macul roşu (de câmp) îi va ajuta pe Peşti să-şi recapete somnul.