Horoscop viking: Ce divinitate te reprezintă, în funcţie de zodia ta

Vechile popoare din peninsula Scandinavă, urmaşii vikingilor, credeau în zei şi îi considerau pe aceştia responsabili pentru tot ce li se întâmplă.

01 aug. 2014, 07:44
Horoscop viking: Ce divinitate te reprezintă, în funcţie de zodia ta

Asa cum se obisnuieste si in alte culturi, fiecare zeu este patronul unei zodii. Cu toate ca anii au trecut, civilizatiile s-au schimbat, iar oamenii tind sa nu mai creada in divinitati stravechi, acesti zei influenteaza in continuare vietile celor care nu i-au dat uitarii.

Citeşte şi Horoscop: Punctele slabe ale fiecărei zodii

Asadar, afla ce divinitate te reprezinta in horoscopul viking si ce spun zeii nordului despre noroc si dragoste:

Odin (Berbec)

Zeitatea nordica din horoscopul viking echivalent al Berbecului in zodiacul european este Odin. Rege peste zeii nordici ai vikingilor, tatal lui Thor (zeul cunoasterii si al initierii), Odin este si zeul poeziei, al razboiului si al mortii. Odin este intruchipat ca un adevarat lider, calare pe calul lui cu opt picioare. Anul 2014 va fi marcat de schimbari pe plan sentimental si amoros, iar in ceea ce priveste planul financiar, Odin aduce prosperitate celor nascuti sub semnul lui.

Skadi (Taur)

Skadi este zeita iernii, este protectoarea schiorilor si a vanatorilor in mitologia nordica. Ea vegheaza asupra celor care s-au nascut sub semnul ei si lupta pentru cauzele in care crede. S-a casatorit cu zeul Njord din intamplare, acesta reusind sa o pacaleasca pe zeita. Anul 2014 este benefic dezvoltarii profesionale, iar cei mai multi nativi vor face exces de zel. La capitolul iubire, Skadi le-a rezervat cateva surprize.

Citeşte şi Horoscop: Cât de norocoasă vei fi în luna august, în funcţie de zodia ta

Baldur (Gemeni)

Baldur (scris si Balder sau Baldr) este in mitologia nordica zeul luminii, al bucuriei, al puritatii, al frumusetii si al inocentei. Legendele spun ca acest zeu a fost omorat din comanda lui Loki de fratele lui orb, cu o sageata de vasc. Iubit atat de zei, cat si de oameni, a fost considerat cel mai bun din panteonul germano-scandinav. Cu toate ca avea o putere mica, era inteligent, prietenos si elocvent. Cei protejati de el vor avea succes pe toate planurile si reusesc sa rezolve orice problema fara prea mult efort.

Continuarea horoscopului vikingilor pe Ele.ro.