HOROSCOPUL BABILONIAN. Află predicţiile celui mai vechi zodiac de pe planetă!

HOROSCOP: Din păcate, nu ne-a rămas de la Sargon cel Bătrân nici un sistem astrologic coerent, primul de acest fel datând din anul 409 î.Hr. și fiind cel babilonian. Sistemul astrologic al babilonienilor ar fi fost pus la punct, după unele surse, încă din mileniul II, dar primul text scris care a ajuns până la noi are cu aproape o mie de ani mai puțin.
Alina Costache
23 mart. 2014, 17:40
HOROSCOPUL BABILONIAN. Află predicţiile celui mai vechi zodiac de pe planetă!

HOROSCOP: Ce știm despre babilonieni? Că au fost primii care au împărțit cerul astrologic în 12 case, fiecare având corespondent în viața omului. Horoscopul lor nu se bazează pe numere (data la care te-ai născut), ci pe ziua din săptămână în care ai venit pe lume, cu întreaga ei simbolistică. Pentru babilonieni, existau șapte planete, câte zile are săptămâna. De fapt, este vorba – în termenii de astăzi ai științelor cerului – despre trei tipuri diferite de corpuri cerești și anume: o stea – Soarele, cinci planete – Jupiter, Venus, Mercur și Marte (cele cunoscute până la acea dată) și un satelit al unei planete – Luna. Celor șapte corpuri cerești, respectiv celor șapte zile ale săptămânii, le corespundeau șapte zeități babiloniene.

Exista o predicție generală, în funcție de ziua în care te-ai născut, planeta și zeitatea sub semnul căreia te aflai, și o predicție pentru cei aleși, în funcție de mișcările acestor „planete” pe bolta cerească și în casele de pe harta astrologică. Preoții erau singurii care aveau privilegiul de a cunoaște și de a citi aceste predicții.

Iată și Zodiacul Babilonian, așa cum a ajuns el până la noi 

Zodia Sin

Aparține celor care s-au născut într-o zi de Luni și care sunt guvernați de Lună 

În panteonul babilonian, Sin era considerat cel mai înțelept dintre zei, Creatorul și stăpânul Lumii. El era și conducătorul celorlalți ei. Era căsătorit cu Marea Zeiță a babilonienilor, Ningal.

Persoanele care s-au născut într-o zi de luni sunt pline de mister, sunt vizionare, dar au un caracter contradictoriu. Au treceri bruște de dispoziție (în funcție și de fazele lunii) și, asemeni apelor mării care sunt la rândul lor influențate de Lună, ei fie se retrag, fie inundă totul. Chiar dacă au adeseori o aparență fragilă, în realitate sunt persoane dominatoare, capabile să-i influențeze pe ceilalți. 

Zodia Nergal

Aparține celor care s-au născut într-o zi de Marți și care sunt guvernați de planeta Marte 

În mitologia babiloniană, Nergal era o zeitate solară, dar într-un sens negativ, distructiv. El reprezenta acel moment al anului, în miezul fierbinte al verii, când natura putea fi pârjolită de razele soarelui, apele secate, pământul crăpat. De aceea, Nergal este zeul care e răspunzător de foc și de molime, de război și de focul subpământean. În planul zodiacal, cel născut sub semnul lui Nergal va fi o persoană plină de energie, mereu în mișcare, spontană, dar și impulsivă și pusă pe gâlceavă. Nu va avea nici un pic de sensibilitate față de ceilalți, cărora le va spune drept în față tot ce gândește. Pe de altă parte, ca o calitate a celui născut sub acest semn, să spunem că este o persoană care crede în prieteni și dragoste eternă și are un superb spirit al sacrificiului.

Zodia Nabu

Apaține celor care s-au născut într-o zi de Miercuri și care sunt guvernați de planeta Mercur.

 În panteonul babilonian, zeul Nabu era fiul lui Marduk și al lui Sarpanitum. Era asociat cu tot ceea ce ține de cuvânt – rostit, scris sau făptuit. Era reprezentat, mai întotdeauna, ținând în mână o tăbliță de lut, pe care erau scrise diferite aforisme.

Caracterul celor născuți sub semnul său va semăna cu caracterul zeului: persoane echilibrate, cu o mare putere de pătrundere (dincolo de cele care se văd cu ochiul liber) și a. cu capacitatea de a veghea asupra celorlalți și de a-i îndruma. Cuvântul său are greutate și putere. Cei născuți într-o zi de miercuri au darul comunicării și al filosofării. Uneori, însă, gândind prea mult, scapă din vedere esențialul vieții.

Zodia Marduk

Aparține celor născuți într-o zi de Joi și care sunt guvernați de planeta Jupiter.

 Asociat de babilonieni cu apa și cu elementele vegetale, el este un zeu al regenerării. De asemenea, este responsabil de buna judecată a minții, dar și de întâmplările magice. Nativii din zodia lui Marduk sunt meniți să acumuleze experiențe inedite din călătorii și din întâlniri cu oameni noi. Se vor îmbogăți spiritual și îi vor îmbogăți și pe ceilalți cu ceea ce află. Creează în jurul lor o aură specială, pe care unii o asociază cu magia, pentru că au puterea de a face să renască lucruri și sensuri care păreau de mult pierdute. Cei născuți joia aduc echilibru și armonie în viețile celor din jur. Fericirea lui nu va fi clădită decât arareori în termeni de bunăstare materială, fiindcă el caută pentru sine și pentru cei dragi devenirea spirituală.

 Zodia Ishtar

Aparține celor născuți într-o zi de Vineri și care sunt guvernați de planeta Venus.

Ishtar este singura prezență feminină din panteonul babilonian și – asemeni Veneri (Venus, Afrodita, din mitologia greacă și romană de mai târziu) era asociată cu sexualitatea și senzualitatea, cu fertilitatea și cu iubirea. Însă frumusețea ei hrănea deopotrivă pacea și războiul, liniștea și intriga generatoare de conflicte.

Cea mai puternică dintre caracteristicile celor născuți sub semnul lui Ishtar rămâne capacitatea de a iubi – afectiv și fizic – intens, fără limite. De aceea se poate spune că zodia Ishtar este, dintre toate cele din astrologia babiloniană, cea mai apropiată de tot ceea ce înseamnă emoție, sentiment, generozitate, dăruire de sine, dragoste, dar și… ură (care e considerată de babilonieni doar o formă răsturnată de iubire).

Zodia Ninurta

Aparține celor născuți într-o zi de Sâmbătă, care sunt guvernați de planeta Saturn.

 Deși poartă numele unui singur zeu, zodia Ninurta aparține de fapt unei trinități: Ninurta, împreună cu tatăl său, Enlil, și cu mama sa, Ninhursah. Poate de aceea cei născuți în această zodie sunt persoane puternice, cu multă pasiune și ambiție de a obține ceea ce și-au propus, de a ajunge la capătul drumului pe care au pornit. Perseverența și îndârjirea de care dau dovadă în atingerea scopului le sunt definitorii. Totuși, dacă nu se împlinesc toate cum le doresc, vor ști să-și asume greșelile și eșecurile, călcându-și în picioare orgoliile. Celor din jur s-ar putea să le pară posac, singuratic și egoist.

Zodia Shamash

Aparține celor care s-au născut Duminica și sunt guvernați de către Soare.

Zeu puternic, de temut, dar și foarte iubit, Shamash simboliza pentru babilonieni ideea de justiție și de dreptate. Tot el este și cel care îi poate elibera de demoni pe cei posedați. Cei năpăstuiți pe nedrept, judecați fără dovezi și trimiși la moarte etc. se rugau la acest zeu pentru a scoate adevărul la lumină și a-i elibera. Este o zeitate solară, benefică, de aceea persoanele născute sub semnul său vor fi, în general, luminoase, vesele, optimiste, generoase. Trebuie însă să fii cu mare băgare de seamă în preajma lui pentru că nu acceptă ușor să-i greșești cu ceva. Pe cât de multă milă și înțelegere arată atunci când te afli într-un impas, pe atât de puțină clemență îți va arăta atunci când vei greși. Devine inflexibil. Dacă ajunge să fie șef, își va recompensa întotdeauna subordonații care își fac treaba, iar celorlalți le va acorda o singură șansă, înainte de a lua măsuri drastice, fără drept de apel.

Sursa: revistafelicia.ro

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'