Hoţii români, inventivi. O escroacă se dădea angajată la Ambasada Suediei şi cerea bani pentru angajări

O femeie a fost prinsă de poliţiştii bucureşteni după ce a păcălit mai mulţi oameni că este ataşat militar la Ambasada Suediei şi că îi poate angaja. Femeia a luat mită câteva mii de euro, pe motiv că va aranja concursurile de angajare.

13 iul. 2016, 12:41
Hoţii români, inventivi. O escroacă se dădea angajată la Ambasada Suediei şi cerea bani pentru angajări

Femeia era din Bucureşti şi avea 56 de ani. Domiciliul său a fost percheziţionat miercuri dimineaţă, după ce poliţiştii au identificat trei victime de-ale sale. Una dintre victime este şi cea care a depus plângere la Poliţie, dar şi cea mai păgubită, ea dându-i femeii 3.000 de euro.

Potrivit România TV, ea dorea să se angajeze la Ambasada Suediei şi a dat peste această femeie, care a pretins că lucrează acolo, venind şi cu documente care atestau că ar fi angajată la ambasadă. Ea a promis că va face toate intervenţiile necesarec pentru angajarea victimei.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit că femeia a mai folosit aceeaşi metodă şi pentru o femeie care dorea să îşi angajeze fiul la Ambasada Suediei, ea pretinzând atunci că ar fi ataşat militar la respectiva ambasadă. Suma pretinsă atunci a fost de 1.500 euro. De asemenea, poliţiştii au constatat că femeia e responsabilă şi pentru un furt, ea luând 800 de euro şi 500 de coroane suedeze din casa unui bărbat.