ICCJ îi permite lui Dinu Pescariu, inculpat în DOSARUL MICROSOFT, să plece din ROMÂNIA

Publicat: Miercuri, 16 Mai 2018 16:43 // Actualizat: Miercuri, 16 Mai 2018 16:43 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încuviinţat, miercuri, solicitarea lui Dinu Pescariu de a părăsi temporar ţara, stabilind că acesta poate merge la două turnee de tenis ce urmează să se desfăşoare în Bulgaria şi Grecia.

Judecătorii de la Curtea Supremă au încuviinţat cererea lui Dinu Pescariu, inculpat în dosarul Microsoft, de părăsire temporară a teritoriului României.

"Admite contestaţia formulată de inculpatul Pescariu Dinu Mihail împotriva încheierii din data de 8 mai 2018 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr. 2607/1/2017/a1.13. Desfiinţează încheierea atacată şi în rejudecare: Încuviinţează cererea de părăsire temporară a teritoriului României astfel: în perioada 17- 20 mai 2018, în Bulgaria, la Balcic şi în perioada 3 -11 iunie 2018, în Grecia, la Costa Navarino, în scopul participării la turneele Mercedes Trophy România şi Aegean ProAm. Definitivă", se arată în minuta deciziei.

Elena Udrea, despre achitarea lui Dinu Pescariu: "Aceşti nemernici trebuie să îmi hotărască mie viaţa?"

La sfârşitul lunii septembrie 2017, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Sandu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, a lui Claudiu Ionuţ Florică, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, şi a lui Dinu Mihail Pescariu, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălare a banilor, dar şi a lui Călin Tatomir, la data faptelor director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălare a banilor.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dinu Pescariu dosarul Microsoft ÎCCJ
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
16 Dec
noapte 2 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H