Idei GENIALE prin care îţi poţi mări vizual curtea sau grădina FOTO

Daca ti se pare ca gradina din jurul casei tale este prea mica pentru a-ti permite amenajarea unui spatiu de relaxare si plin de verdeata la care ai visat dintotdeauna, urmareste cele 7 idei de mai jos. Vei descoperi ca pana si curtea cea mai mica poate deveni un spectaculos colt de rai. Iata ce trebuie sa faci:
Iulian Tudor
10 aug. 2016, 12:22
Idei GENIALE prin care îţi poţi mări vizual curtea sau grădina FOTO

1. Delimitarea estetica a spatiului verde – gard

Probabil ca si curtea ta, ca oricare alta, este imprejmuita cu un gard, scrie casadex.ro. Insa ai observat ca perimetrul curtii s-a micsorat si mai mult odata cu montarea gardului respectiv? E normal, dar pentru ca nu poti renunta la el trebuie sa cauti o solutie pentru a distrage atentia de la hotarele mult prea „stramte” ale gradinii din jurul casei. Pentru a face acest lucru trebuie sa-i dai gardului un nou look imbracandu-l in straie noi. Plantand la baza lui, din jumatate in jumatate de metru, niste plante cataratoare, asa cum sunt vita canadiana, trandafirul catarator, caprifoiul, glicina sau clematisul, gardul se va imbraca in verdeata devenind astfel atragator in ciuda apropierii de casa.

Citeşte şi Cum arată casele de milioane de euro ale vedetelor de la noi VIDEO

2. Acopera solul cu pietris alb

Cu siguranta stii ca albul mareste vizual si lumineaza, pe cand negrul si culorile inchise in general, dimpotriva. Foloseste-te de aceasta putere a albului si in amenajarea curtii tale acoperind putinii metri patrati de pamant cu pietris alb. Vei vedea cat de mare va parea brusc micuta ta curte, dar si cat de multa lumina va degaja. Unde mai pui si ca o curte alba va fi mult mai usor de mobilat si accesorizat cu tot felul de piese de mobilier cochete si jardiniere sau ghivece cu plante si arbusti ornamentali.

3. O curte verde fara gazon

Pentru cei mai multi dintre noi o curte verde inseamna in primul rand o peluza cu gazon des si bine ingrijit. Din acest motiv cei care nu au la dispozitie decat cativa metri patrati de curte betonata sau pavata se resemneaza renuntand la ideea de „oaza de verdeata”. Solutia in acest caz o reprezinta arbustii ornamentali si florile plantate in ghivece si jardiniere, asezate intr-un punct strategic al gradinii. Acest punct strategic poate fi un mic loc de luat masa in aer liber, un balansoar sau chiar o bancuta din lemn. Plaseaza in jurul elementului ales, cat mai aproape de acesta, mai multe plante verzi, asigurandu-te ca cele scunde vor fi asezate in fata celor mai inalte. In acest fel vei obtine un efect terasat, iar banca inconjurata de bogatia de plante va deveni cu certitudine vedeta curtii tale care va arata minunat si fara gazonul la care ai visat pana acum.

4. Mobilier simplu, minimalist si multifunctional

Una dintre regulile de baza in amenajarea spatiilor mici este alegerea mobilierului compact, cu design minimalist si cat mai multifunctional cu putinta. Cand curtea sau gradina din fata casei tale este prea mica pentru a-ti permite luxul de a monta mai multe piese de mobilier – fiecare cu destinatie clara si precisa – e bine sa-ti indrepti atentia spre piesele multifunctionale. Iata, de pilda, in loc sa cumperi un dulapior special in care sa feresti de ploaie pernutele si pledurile cu care imbraci fotoliile de exterior, ai putea sa cumperi o bancuta prevazuta cu lada de depozitare sub sezut.

5. Mobilier pliant, usor de strans si manevrat

Pentru curatarea usoara a curtii, dar si pentru momentele in care vei avea nevoie sa folosesti cei cativa metri patrati ai acesteia in alt scop – pentru desfasurarea unui proiect DIY, sa zicem – ar trebui sa ai in vedere achizitionarea unor piese de mobilier pliante. Acesta sunt, de regula, usoare, simplu de manevrat si nu ocupa spatiu atunci cand sunt stranse. Plus ca vei constata cu uimire cat de frumoase si colorate sunt multe dintre seturile pliante oferite de magazinele specializate in comercializarea mobilierului pentru curte si gradina.

Citeşte şi S-a apucat de grădinărit şi după ce a folosit acest pont toate plantele i-au crescut uimitor

6. Masa fara picioare

Nu este vorba despre niciun fel de iluzie optica, ci doar despre o masa agatata de crengile unui copac sau de grinzile unei pergole sau a unui banal umbrar pe care ti-l poti construi in micuta gradina de langa casa. Un astfel de element de mobilier nu doar ca nu va ocupa spatiu la nivelul solului, ci va deveni si un element decorativ interesant al curtii tale.

7. Accesorii si textile colorate

Procedeaza la fel ca multi designeri de interior care apeleaza la accesorii si decoratiuni viu colorate pentru a distrage atentia de la dimensiunea reala a spatiilor mici. Cumpara pernute, felinare, pleduri si covorase colorate si foloseste-le pentru a decora micul spatiu de relaxare din gradina casei tale. Acestea iti vor capta atentia si vor reusi sa te faca sa uiti cat de mica este gradina ta in realitate. Imagineaza-ti numai cat de frumoasa si atragatoare poate fi o bancuta decorata cu tot felul de textile colorate, inconjurata de verdeata despre care iti vorbeam la punctul anterior.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Comuna din România unde se deschide o nouă fabrică gigant. Investiții de milioane de euro vor fi făcute, noi locuri de muncă pentru români
Capital.ro
A MURIT marele actor român. Toată SCENA artistică este în doliu
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
Adevarul
Zelenski, între Churchill și Chaplin: „Cine sunt eu? Sunt președintele Ucrainei”
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase fuste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
A murit marele actor al României. Vestea tristă a zilei
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Surpriza anului la Pro TV! S-au sărutat și s-au logodit la Survivor All Stars. Avem imaginile!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Senatul României a aprobat proiectul de lege privind monitorizarea calității aerului: Se dau amenzi de până la 80.000 de lei
Capital.ro
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Exodul inginerilor militari: nemulțumiți de salarii, renunță la uniformă și cariera în Armata Română
MediaFlux
SE SCOT BANII din PILONUL II! SUMELE sunt URIAȘE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'