Iisus Hristos nu s-a născut pe 25 decembrie, ci pe 17 iunie. Cine susţine asta

Potrivit unor astronomi australieni, Crăciunul ar trebui să fie sărbătorit vara, pe 17 iunie. De mii de ani, creştinii din întreaga lume au ştiut că Iisus s-a născut pe 25 decembrie, însă, conform unui studiu al oamenilor de ştiinţă din Australia, se pare că această dată este greşită.

18 dec. 2016, 05:08
Iisus Hristos nu s-a născut pe 25 decembrie, ci pe 17 iunie. Cine susţine asta

Specialiştii de la Port Macquarie Observatory ar fi recreat traseul stelei magice care a vestit Naşterea lui Iisus Hristos, scrie descopera.ro. Conform Bibliei, aceasta stea i-a călăuzit pe cei trei magi, către locul unde s-a născut Mântuitorul.

Citeşte şi A fost deschis mormântul lui Iisus. Ce au descoperit arheologii

Astronomul care s-a ocupat de acest studiu, Dave Reneke, a utilizat tehnologie de calculator, de ultimă generaţie pentru a afla care au fost poziţiile exacte ale tuturor corpurilor cereşti. De asemenea, acesta a refăcut aspectul cerului nopţii exact cum se crede că a fost acum peste două milenii, deasupra Ţării Sfinte.

-În urma acestui studiu, Reneke a observat că o astfel de stea care lucea puternic de la mare depărtare deasupra Bethleemului, chiar a existat, însă ea ar fi apărut pe 17 iunie, şi nu iarna pe 25 decembrie.
-Cu alte cuvinte, conform acestor descoperiri, Iisus nu s-ar fi născut pe 25 decembrie, cum ştiu toţi creştinii de rând, ci la jumătatea lunii iunie, pe 17. Steaua respectivă este cunoscută sub numele de „steaua Craciunului”.
-Se crede că această stea strălucitoare a fost de fapt o aliniere a unor planete. Se pare că aceste astre, Venus şi Jupiter, s-ar fi apropiat atât de tare că au dat naştere unei lumini foarte puternice. Lumina respectivă părea a fi de la o singură sursă de lumină, adică de la o singură stea.
-Acelaşi om de ştiinţă a tras concluzia că este posibil ca cei trei magi să fi crezut că acest fenomen astronomic ar fi fost minunea pe care o aşteptau. Ei au interpretat că acea lumină intens strălucitoare era un semn care îi va conduce la locul de naştere a Mântuitorului.

Citeşte şi Tânăra asta a făcut şase teste de sarcină, toate negative, dar susţine că este însărcinată cu Iisus!

Specialiştii au concluzionat că acest moment astronomic ar avut loc la data de 17 iunie, în anul 2 î.Hr, în constelaţia Leului.