Ilie Dobre, ultima transmisie în direct a unui meci de fotbal. Care va fi meciul care încheie cariera legendarului comentator

Ilie Dobre, celebrul comentator sportiv de la Radio România Actualităţi, împineşte luni vârsta de 65 de ani, după care va ieşi la pensie.

21 sept. 2018, 10:35
Ilie Dobre, ultima transmisie în direct a unui meci de fotbal. Care va fi meciul care încheie cariera legendarului comentator

Ilie Dobre va comentaluni ultimul său meci de fotbal. „Ultimul meci va di duminică, 23 septembrie, de la ora 21. Aş fi dorit ca acest meci să fie pe Arena Naţională, dar din păcate FCSB joacă la Voluntari meciul cu Dunărea Călăraşi„, a anunţat Ilie Dobre.

Nu trebuie să regretăm că a venit ceasul retragerii. Acesta trebuie să vină, este în firea lucrurilor să fie aşa. Am debutat în radio acum 42 de ani, era în 1976. Am debutat cu o transmisiune în direct, de câteva minute. de la finala unui Campionat Mondial Universitar de Handbal„, îşi aminteşte Ilie Dobre.

Prima oară când am intrat în radio eram student şi am mers să dau probe la emisiunea Student Club. Erau foarte mulţi studenţi şi n-am mai avut loc să ajung în studio, să-mi probez calităţile. M-am înfuriat şi am găsit un telefon mai departe, unde am început să comentez o fază de fotbal şi atunci s-au dat tiţi la o parte şi m-au lăsat să comentez meciul imaginar„, a povestit el, despre prima întâlnire cu radioul. Primul său meci de fotbal în direct la radio l-a comentat în 1984, Gloria Buzău-Jiul Petroşani, scor 1-1.

Am comentat peste o 1700 de meciuri in direct. România-Ungaria mi-a rămas la suflet. Mă bucură foarte mult când publicul e bucuros datorită transmisiunilor mele„, mai spune Ilie Dobre.