Ilie Sârbu îşi dă DEMISIA din Parlament

Ilie Sârbu şi-a depus cererea de demisie, începând cu data de 20 octombrie, din funcția de senator, ca urmare a numirii sale în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

19 oct. 2015, 10:33
Ilie Sârbu îşi dă DEMISIA din Parlament

Demisia fostului lider al grupului parlamentar PSD Ilie Sârbu din Senat este pe agenda Biroului Permanent de luni.

Senatul urmează să ia act de vacantarea postului, după ce Sârbu a fost validat pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, în cadrul Curţii de Conturi.

Senatorul PSD Ilie Sârbu a fost votat, pe 17 septembrie, de plenul reunit al celor două Camere, în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, cu 290 de voturi „pentru” şi 108 „împotrivă”.

PNL a votat împotriva numirii lui Sârbu la Curtea de Conturi, însă nu a atacat decizia plenului la Curtea Constituţională, invocând faptul că încă se caută „argumente” juridice pentru un astfel de demers.

Sârbu s-a retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al grupului senatorilor social-democraţi, iar preşedintele interimar al PSD de la acea vreme, Liviu Dragnea, a spus că acesta are susţinerea partidului pentru numirea la Curtea de Conturi.