Iliescu, despre liberalii care l-au atacat pe Ponta: Nu poţi să pui pumnul în gură omului

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu îi pune la zid pe liberalii care au avut ieşiri critice la adresa premierului Victor Ponta, spunând că mai bine aceştia spun ce gândesc şi că este greu "să-i pui pumnul în gură omului care gândeşte ceva".

19 apr. 2013, 10:10
Iliescu, despre liberalii care l-au atacat pe Ponta: Nu poţi să pui pumnul în gură omului

Iliescu a fost întrebat cum ar trebui să reacţioneze PSD faţă de liberalii de care s-a arătat nemulţumit premierul Victor Ponta.

„Să accepte ceea ce este raţional, fie criticile unora sau altora, şi să răspundă raţional, cu argumente, la criticile nemotivate. (…) E greu să-i pui pumnul în gură omului care gândeşte ceva. Mai bine să spună ce are de spus, dar intrat într-un dialog şi văzut ce e raţional, ce-i neraţional în ceea ce se afirmă„, a răspuns Iliescu, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat că va ignora „până la un anumit moment” criticile lansate periodic la adresa Guvernului de liberalii Frunzăverde, Roşca Stănescu şi Orban, dar a avertizat că aceste „vedete de Dâmboviţa care nu pot să-şi ţină gura” încep să reprezinte un risc pentru funcţionarea USL.

CITEŞTE ŞI Iliescu se teme ca PSD să nu-şi piardă „fizionomia”

„Există câţiva oameni de la PNL care nu au niciun fel de cădere sau mandat din partea PNL, dar care se trezesc vorbind. Este un termen generic, că unii se trezesc şi seara să vorbească. Până la un anumit moment, o să-i ignor, de la un moment încolo sigur că o să le cer partenerilor mei de coaliţie să stabilim: eu nu am alianţă nici cu Frunzăverde, nici cu Roşca Stănescu, nici cu Orban, eu am alianţă cu PNL şi cu PC şi dacă Guvernul ăsta e bun, atunci e bun, dacă Guvernul nu e bun, îi punem pe Frunzăverde şi pe Roşca să conducă ţara”, a spus Ponta.