Imagini cu poliţiştii care au intrat într-o cameră din Hotelul Mandalay Bay, unde un dement a ucis 58 de persoane GALERIE FOTO

Poliţia americană a difuzat miercuri o înregistrare video cu momentul în care forţele de ordine au intrat într-o cameră a hotelului Mandalay Bay din Las Vegas (statul Nevada) din care, la 1 octombrie anul trecut, Stephen Paddock a împuşcat mortal 58 de persoane şi a rănit alte câteva sute aflate la un concert de muzică country.

03 mai 2018, 07:41

Înregistrarea respectivă cuprinde opt secvenţe filmate de doi ofiţeri care aleargă spre hotelul Mandalay Bay şi apoi intră în imobil. Secvenţele au fost publicate online de Las Vegas Review-Journal.

Pe înregistrare pot fi văzuţi mai mulţi ofiţeri de poliţie care aşteaptă pe casa scării în timpul detonării unei încărcături explozive pentru a pătrunde în camera atacatorului, unde acesta este găsit decedat. Ulterior este detonată o a doua încărcătură de către poliţişti pentru a putea intra într-o cameră alăturată.

În zilele care au urmat atacului armat de la Las Vegas, poliţia a respins cererile din partea mass-media de a avea acces la aceste înregistrări video.

Decizia de a difuza imaginile în cauză a fost luată vineri de Curtea Supremă a statului Nevada, la finalul unui proces judiciar care a durat mai multe luni. În cazul atacului de la colegiul Parkland din statul Florida, poliţia a dat publicităţii înregistrarea apelurilor telefonice de urgenţă la mai puţin de o lună de la producerea incidentului, aminteşte Las Vegas Review-Journal.

La scurt timp după atacul din Las Vegas, poliţia a descoperit aproximativ 23 de kilograme de explozibil şi 1.600 de cartuşe în maşina lui Stephen Paddock aflată în parcarea hotelului Mandalay Bay.