Importanţa imaginii de sine la copii

Chiar înainte de a avea copii încerci să-ţi formezi o idee despre realaţia părinţi copii, despre cum ar trebui să-ţi educi şi să-şi creşti juniorul. Vei primi sfaturi despre relaţia părinţi copii de la părinţii tăi, de la alţi membri ai familiei, de la prieteni, din cărţi, site-ri dedicate acestui subiect. Toate îţi vor dezvălui regulile unei relaţii părinţi copii de calitate şi ce înseamnă să fii un vun părinte. Curând însă, mulţi oameni vor afla că toate aceste sfaturi, nu vor îmbunătăţi deloc relaţia părinţi copii.

23 aug. 2016, 20:35
Importanţa imaginii de sine la copii

Scopul tău nu este neapărat faptul ca odrasla ta să înţeleagă de ce are anumite sentimente; scopul este ca ei să se comporte într-un mod corespunzător indiferent de cum se simt în acel moment. 

„Dacă îl ajuţi să-şi contruiască o bună imagine de sine copilul se va purta mai bine”

Teoretic, se crede că în cazul în care poţi să-ţi faci copilul să se simtă bine în pielea sa, cumva comportamentul său necorespunzător se va corecta. În practică lucrurile sunt puţin diferite. Dacă nu fac greşeli, copiii nu simt că au un comportament mai bun. Însă se pot comporta astfel încât să se simtă mai bine. 

Îmaginea de sine şi respectul de sine derivă din lucrurile pe care le faci şi pe care le respecţi şi le stimezi. Priveşte lucrurile aşa: dacă la şcoală copilul tău primeşte note mari pe o muncă mediocră sau prea uşoară pentru el, crezi că se va lăsa păcălit? Curând va ajunge la concluzia că se poate strecura atât la şcoală, cât şi prin viaţă.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.