Înalta Curte a amânat dosarul vicepremierului Paul Stănescu: Dacă devin inculpat, îmi dau demisia

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat, joi, pentru 8 februarie, discutarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizat şi vicepremierul Paul Stănescu.

25 ian. 2018, 04:48
Înalta Curte a amânat dosarul vicepremierului Paul Stănescu: Dacă devin inculpat, îmi dau demisia

UPDATE Instanţa supremă a amânat procesul, deoarece celelalte persoane implicate în dosar nu au avut avocat.

Prezent la ÎCCJ, Paul Stănescu a declarat că va demisiona din funcţie dacă va fi inculpat în acest dosar.

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (…). Eu cred ca totul a fost legal”, a spus Paul Stănescu.

 

Potrivit site-ului ICCJ, dosarul a fost înregistrat în 17 ianuarie, iar alături de Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.

Solicitarea ar urma să fie judecată joi, de la ora 9.00, de către magistraţii instanţei supreme. 

Procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova. 

Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016.

Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”.