INCENDIU COLECTIV. Ultimul rănit de la Spitalul Floreasca a decedat. Bilanţul morţilor a ajuns la 64

INCENDIU COLECTIV. Un alt rănit în incendiul din Clubul Colectiv a murit la 4 luni de la tragedie, informează România TV. Este vorba despre ultimul tânăr care mai era internat în România şi care se afla la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

14 mart. 2016, 11:11
INCENDIU COLECTIV. Ultimul rănit de la Spitalul Floreasca a decedat. Bilanţul morţilor a ajuns la 64

INCENDIU COLECTIV. La patru luni de la tragedia din Clubul Colectiv din Capitală, bilanţul celor decedaţi a ajuns la 64. Ultima victimă a incendiului devastator din club este un tânăr care fusese internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Tânărul avea doar 21 de ani şi era din Petroşani. El era student la ASE în Capitală, iar în noaptea de 30 octombrie mersese în clubul Colectiv cu încă doi prieteni. Cei doi au reuşit să se salveze, însă el a rămas să se lupte în flăcări. Tânărul a fost transportat la spital în stop cardio-respirator. Pe parcursul internării, băiatul a fost supus la numeroase intervenţii chirurgicale.

La începutul lunii martie, şeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie a Spitalului de Urgență Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, declara că prognosticul în cazul tânărului rămâne rezervat.

Din punctul de vedere al leziunilor de arsură aș spune că nu mai contează. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru — el era decedat la internare — a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o mulțime de complicații chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicațiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsură complexă, însă am reușit să trecem peste ele cu eforturi mari. El luptă și noi luptăm, dar este prematur să putem trage o concluzie. A avut și perioade mai bune și perioade mai puțin bune. Pacientul se alimentează. Prognosticul, ca în cazul oricărui bolnav ars grav, rămâne rezervat până la externare„, afirma Ioan Lascăr, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Ministerul Sănătății, alți 12 pacienți se mai află internați în unități medicale din străinătate. Astfel, 7 răniți în Colectiv sunt internați în Belgia, 2 — în Germania, iar 3 — în Marea Britanie.

Citeşte şi Rezultatele anchetei privind cazul Colectiv au ajuns pe masa primului ministru

Un număr de 64 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediei din 30 octombrie 2015, din Club Colectiv, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din țară și 12 în străinătate. Totodată, peste 150 de persoane au fost rănite, fiind tratate în spitale din București și străinătate.

Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind eliberați din arest preventiv la sfârșitul lunii decembrie 2015, după ce au stat aproape două luni după gratii.

Ancheta în acest caz este efectuată de Parchetul General, care a pus sub acuzare șase persoane: pe cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, precum și pe reprezentanții firmei de artificii — Daniela Niță (administrator), Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).

Citeşte şi Doi supravieţuitori din infernul din Colectiv fac MĂRTURII CUTREMURĂTOARE de pe patul de spital: Am călcat peste oameni

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Citeşte şi Primul documentar despre tragedia din Colectiv. Supravieţuitorii, mărturii cutremurătoare la Discovery Channel VIDEO