INCENDIU COLECTIV. Care este starea victimelor internate la Spitalul de Arşi. Ce spun cei care pot vorbi

16 persoane din cele 26 internate la Spitalul de Arşi din Bucureşti pot vorbi. Alte 10 sunt ţinute în viaţă de aparate. Medicul chirurg Ileana Boiangiu a declarat la România TV că cei mai mulţi tineri sunt preocupaţi de leziunile pe care le au la faţă şi la mâini.

02 nov. 2015, 16:50
INCENDIU COLECTIV. Care este starea victimelor internate la Spitalul de Arşi. Ce spun cei care pot vorbi

„Sunt 26 internaţi. În ce priveşte circumstanţele accidentului nu am vorbit. Dar absolut toţi au un tip de leziune care se reproduce la fiecare: leziuni extrem de profunde la nivelul extremităţii cefalice: cap, gât şi membre superioare. Materialul fierbinte sau flacăra a venit de sus şi ei s-au apărat cu mâinile pentru că au arsuri foarte profunde la nivelul mâinilor. Suntem 14-16 chirurgi funcţionali, doi chirurgi şi doi anestezişti sunt acasă în control judiciar. 16 dintre ei pot vorbi. Alţi 10 sunt asistaţi în ceea ce priveşte funcţiile vitale. Fiind persoane tinere şi mulţi cu studii superioare sunt preocupaţi de leziunile pe care le au, la faţă şi la nivelul mâinilor. Mare parte dintre ei vor fi oameni purtători de cicatrici şi sechele„, a declarat Ileana Boiangiu, medic primar chirurgie plastică la Spitalul de Arşi.

CITEŞTE ŞI MĂRTURII CUTREMURĂTOARE. Basistul trupei Monarchy: „Două mâini m-au tras din INFERN…”


Potrivit ultimului bilanţ, în incendiul din Clubul Colectiv au murit 31 de persoane, ultimul, un băiat neidentificat la Spitalul de Arşi din Capitală.

Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi – 26 (doi în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul „Bagdasar Arseni” – 21 (trei intubaţi, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar – 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul în stare stabilă), Elias – 14 (patru intubaţi, 10 în stare stabilă) şi Spitalul Militar – 12 (doi intubaţi, 10 în stare stabilă).

Totodată, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” sunt internaţi şase tineri, între care doi fraţi de 16 ani şi 17 ani şi 11 luni (doi pacienţi intubaţi, patru în stare stabilă), la Spitalul „Sfântul Ioan” – opt răniţi (şase intubaţi, doi în stare stabilă), Spitalul SRI – şase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul „Sf. Pantelimon” – cinci (doi intubaţi, trei în stare stabilă) şi la Spitalul Gerota – trei pacienţi în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniţi sunt în stare critică, gravă sau intubaţi.