INCENDIU COLECTIV: Diaspora, solidară cu românii care au protestat. Manifestaţii în mai multe ţări VIDEO

Încă o dată, diaspora a ales să iasă în stradă, solidară cu zecile de mii de români care au mărşăluit prin toată ţara.

05 nov. 2015, 08:13

Peste 100 de români s-au adunat pe Esplanada Trocadero din faţa turnului Eiffel. Înarmaţi cu pancarte şi steaguri, ei au strigat sloganurile scandate pe străzile Bucureştiului. Cei mai mulţi dintre ei sunt studenţi.

La Paris, în apropiere de turnul Eiffel, s-a scandat „Singura soluţie, înc-o revoluţie”. Manifestări asemănătoare au avut loc la Chişinău, Londra, Atena şi Luxemburg.

„Am zis că nu putem sta în casă pentru că suntem români şi ne pasă de cei de acasă. Vrem să tragem un semnal de alarmă împotriva corupţiei, vrem o reformare a clasei politice”, spune Lorena Gabor, o studentă româncă din Paris. Tinerii de la Paris s-au rugat pentru cei 32 de oameni care au murit în clubul groazei, potrivit România TV.

Vezi şi Cel mai PUTERNIC mesaj de la proteste. Fotografia devenită VIRALĂ în câteva ore

La Chişinău, peste 400 oameni au protestat paşnic. De la Primărie, ei au mers la Ambasada României unde au adus un omagiu victimelor de la clubul Colectiv. Apoi s-au rugat pentru sănătatea celor aflaţi în spital.

Proteste au fost şi la Londra. „Corupţia ucide!” „Colectiv” sau „Diaspora e cu voi!” se putea citi pe bannerele celor peste 60 de oameni care au manifestat în apropierea Ambasadei României în capitala britanică.

Nici peste Ocean, românii nu au rămas indiferenţi. Douăzeci de conaţionali stabiliţi la Chicago au ţinut să arate că sunt solidari cu cei de acasă. 

Joi sunt programate proteste la Salonic, dar şi la Copenhaga, iar vineri, în Milano.