INCENDIU COLECTIV. El este unul dintre salvatori. Declaraţiile lui îţi vor face pielea de găină

Mihai este unul ditre oamenii obișnuiți care s-a aflat întâmplător în zona clubului Colectiv în noaptea când a avut loc tragedia. S-a oprit să ajute la salvarea tinerilor nevinovați din incendiul devastator.
Iulian Tudor
02 nov. 2015, 11:06
INCENDIU COLECTIV. El este unul dintre salvatori. Declaraţiile lui îţi vor face pielea de găină

Incendiul devastator de la clubul Colectiv a făcut prăpăd: 30 de oameni au murit, iar alți 146 se află la spitalele din Capitală, scrie libertatea.ro. În seara tragediei, tinerii din club au fost ajutați nu doar de echipele de urgență, ci și de oameni obișnuiți. Mihai este unul dintre cei care se aflau întâmplător acolo în fatidica noapte. A sărit în ajutorul victimelor de la Colectiv.

Citeşte şi Mărturia impresionantă a unui supravieţuitor din Club Colectiv: „Am remuşcări pentru că trăiesc”

„Mă aflam în zonă în drum spre casă și am văzut foarte multe ambulanțe, poliție multă, pompieri. În orice direcție mă uitam veneau mașini. A fost foarte greu. Am văzut ce e acolo și m-am șocat. Mai rău ca într-un film de groază. Sunt prea puține cuvinte să poți descrie ce a fost acolo. Doar cei care au văzut cu ochii lor pot spune. Mi-am sunat soția, i-am spus să aibă grijă de bebelușul nostru pentru că eu o să încerc să intru să ajut. Nu știam ce este înăuntru. Erau oameni care strigau după ajutor, oameni care erau complet carbonizați. Focul era stins când am ajuns eu acolo, pe la 22:40. Nu vreau să par un erou sau un viteaz, am făcut un gest uman… Erau încă oameni care ieșeau de acolo și urlau. La un momentat nu mai exista tărgi, la un moment dat, luam oamenii şi îi puneam pe paleţi din aceea de depozit… Au venit foarte mulți oameni din zonă”, a povestit tânărul în cadrul unei emisiuni de la Antena Stars.

Cel mai dramatic caz din ultimii ani din România

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seară, în jurul orei 23, în clubul Colectiv din Capitală. Bilanțul provizoriu este unul terifiant: 30 persoane decedate și alte 146 au suferit arsuri grave. Răniții au fost transportați la mai multe spitale din Capitală. Zeci de ambulanțe și echipaje SMURD și toate autospecialele ISU București-Ilfov au acordat ajutor la fața locului.
Incendiul ar fi izbucnit de la materialele pirotehnice pregătite pentru show. Flăcările de la artificii au cuprins un stâlp din club şi s-au extins cu repeziciune de la buretele care antifona încăperea, din cauza spaţiului mic şi a materialelor din jurul scenei. Tavanul s-ar fi prăbuşit peste tinerii aflaţi în club.

Cazul, preluat de Parchetul Înaltei Curţi

După ce au efectuat măsurători toată noaptea alături de criminalişti la clubul Colectiv, procurorii de pe lângă Parchetul Bucureşti au fost înştiinţaţi telefonic că trebuie să predea documentaţia Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a preluat cazul. Amploarea uriaşă pe care a luat-o acest caz şi numărul mare de victime au stat la baza acestei decizii.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Persoanele decedate în incendiu au fost intoxicate cu fum şi gaze toxice, potrivit INML

Vinerea neagră, urmată de 3 zile de doliu naţional

Klaus Iohannis a decretat trei zile de doliu naţional în memoria victimelor de la clubul Colectiv.
De altfel, imediat după producerea tragediei, preşedintele României a postat pe Facebook următorul mesaj: „Sunt cutremurat şi profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toţi, pentru naţiunea noastră şi pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile celor afectaţi de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicaţi în operaţiunile de salvare şi îi rog să aibă încredere că instituţiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toţi să fim alături de familiile îndurerate şi să dăm dovadă de solidaritate şi de compasiune”.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Țara din Europa a cărei suprafață crește de la an la an. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru
Capital.ro
A murit marele actor. Lumea a pierdut un adevărat geniu: Este o zi tristă...
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
800 de lei GRATIS pentru acești români! Ce trebuie să facă pentru acești bani
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Medicii vin cu noi vești despre starea de sănătate a lui Robert Fico: „Acest progres va continua”. Cum se simte premierul Slovaciei la mai bine de o săptămână de la atac
Capital.ro
Muzica populară a pierdut o mare stea. Gheorghe Turda: Dumnezeu să îl ierte!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'