Incendiu devastator în Bistriţa. Aproape 80 de animale au murit arse de vii VIDEO

Un incendiu izbucnit luni în localitatea Lunca Ilvei, din judeţul Bistriţa Năsăud, a făcut prăpăd, zeci de animale arzând sub ochii îngroziţi ai proprietarilor şi pompierilor.

09 apr. 2018, 13:23
Incendiu devastator în Bistriţa. Aproape 80 de animale au murit arse de vii VIDEO

Incendiu a izbucnit la orele prânzului într-un duplex din Lunca Ilvei, iniţial fiind cuprinse de flăcări două anexe. Primii care au ajuns la locul incendiului au fost pompierii voluntari de la SPSU Silvania Internațional din Lunca Ilvei. În ajutorul pompierilor, s-au mobilizat primarul, consătenii, dar și locuitori din satul vecin.

Pompierii militari împreună cu voluntarii de la SVSU Lunca Ilvei și Ilva Mare, au reuşit să împiedice extinderea incendiului la casă, la aceasta fiind afectat doar acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ cinci mp şi un perete exterior care era lipit de anexă, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. Au ars două anexe care erau lipite una de alta, pe o suprafaţă de aproximativ 6 m lățime și 18 lungime. De asemenea au fost salvate: două vaci, doi viţei și 30 de păsări. Din păcate nu au putut fi scoși la timp: șapte miei si 70 de păsări de mici dimensiuni (puiuţi). Se lucrează pentru stabilirea cauzei incendiului”, explică reprezentanții ISU BN.