Incendiu devastator în Los Angeles. Cartierul Bel Air a fost evacuat, focul se extinde în oraş VIDEO

Un al treilea incendiu puternic a izbucnit miercuri în apropiere de Los Angeles, iar sute de pompieri se luptă ca acesta să nu nu se extindă. Mai multe locuinţe au fost însă deja mistuite, inclusiv pe cea a miliardarului Rupert Murdoch.

06 dec. 2017, 17:48

Autorităţile au trecut deja la evacuarea mai multor zone. Majoritatea cartierelor afectate sau ameninţate sunt cartiere rezidenţiale. Spre exemplu, locuitorii din Mandeville Canyon, unde locuiesc Gwyneth Paltrow şi Ari Emmanuel, au fost anunţaţi în jurul orei locale 09.00 (ora 19.00, ora României) să fie pregătiţi de evacuare. Locuitorii din Bel Air au fost deja evacuaţi. În această zonă rezidenţială se află case de zeci de milioane de dolari.

Vântul suflă cu 40 km/oră, astfel că intervenţia pompierilor de lichidare a incendiului este îngreunată. NBC 4 relatează că printre locuinţele mistuite de flăcări se află şi cea a mogulului media Rupert Murdoch, valoarea vilei acestuia fiind estimată la 30 de milioane de dolari.

În acelaşi timp, ca urmare a haosului creat în oraş, conducerea celebrei universităţi UCLA a anunţat suspendarea tuturor cursurilor pentru ziua de miercuri.