INCENDIU la Penitenciarul din Craiova. Mai mulţi deţinuţi au fost răniţi

Un incendiu a izbucnit, marţi, în două celule din incinta Penitenciarului Craiova. Trei deţinuţi au fost intoxicaţi cu fum.

31 mai 2016, 06:35
INCENDIU la Penitenciarul din Craiova. Mai mulţi deţinuţi au fost răniţi

UPDATE Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unei vizite la Penitenciarul Craiova în cazul incendiului izbucnit marți în unitatea penitenciară.

„Saltelele din cele două celule au luat foc. Deocamdată nu se știe dacă focul a fost pus intenționat. Trei deținuți s-au intoxicat cu fum și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au intervenit și au lichidat incendiul, în timp ce unii deținuți au fost imobilizați pentru că deveniseră violenți. Toți deținuții au fost evacuați în curtea penitenciarului”, spune Avocatul Poporului în comunicat.

UPDATE. Din primele informații, se pare că un deținut, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, a reușit să se baricadeze în baie și să dea foc celulei. Acesta a fost transportat cu ambulanța la spital, în urma intoxicării cu fum.

Focul s-a extins şi la celula alăturată.

Comunicatul oficial al Penitenciarului Craiova

„In cursul zilei de 31.05.2016, ora 09.00, un detinut cazat singur in camera si-a incendiat obiectele personale.
Imediat dupa producerea evenimentului, s-au luat toate masurile necesare pentru evacuarea detinutilor si personalului din pavilionul respectiv, precum si pentru stingerea si limitarea incendiului. De asemenea, prin apelarea numarului unic de urgenta 112 a fost solicitat sprijinul ISU.

Ca urmare a acestui incident a fost necesara prezentarea la spital a unui detinut, pentru intoxicatie cu monoxid de carbon, iar la nivelul unitatii s-au acordat ingrijiri medicale pentru un alt detinut si pentru un angajat al penitenciarului.

Conducerea penitenciarului va demara o ancheta interna, pentru a analiza cauzele si contextul producerii acestui eveniment”.

Potrivit România TV, saltelele din cele două celule au luat foc. Deocamdată nu se ştie dacă focul a fost pus intenţionat.

Trei deţinuţi s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii au intervenit și au lichidat incendiul, în timp ce unii deţinuţi au fost imobilizați pentru că deveniseră violenţi.

La faţa locului se desfăşoară o anchetă. Toţi deţinuţii au fost evacuaţi în curtea penitenciarului.