Încep lucrările la podul de la Mărăcineni, pe DN2. Valoarea investiţiei este de 5 milioane de lei

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, anunţă începerea lucrărilor de reabilitare a podului de la Mărăcineni, peste râul Buzău, care leagă Muntenia de Moldova şi care este într-o stare avansată de degradare. Lucrările urmează a se desfăşura pe durata a opt luni, iar valoarea contractului se ridică la 5 milioane de lei.

24 oct. 2017, 08:30
Încep lucrările la podul de la Mărăcineni, pe DN2. Valoarea investiţiei este de 5 milioane de lei

Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru lucrări de întreţinere a podului vechi peste râul Buzău din localitatea Mărăcineni, obiectiv care leagă Muntenia de Moldova, potrivit prefectului judeţului Buzău, Carmen Ichim, citată de News.ro. Conform lui Ichim, durata totală a proiectului de reabilitare a podului vechi de la Mărăcineni (Calea 2) este de 8 luni, din care primele 4 luni se va lucra fără a se închide circulaţia şi alte 4 luni cu închiderea şi devierea traficului pe podul nou (Calea 1).

Podul de la Mărăcineni se află într-o avansată stare de degradare, iar autorităţile judeţene au semnalat problema încă din primăvară, în timp ce reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Secţia de Drumuri Naţionale Buzău au instituit restricţii de viteză de 10 kilometri la oră la traversarea podului.

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Secţia de Drumuri Naţionale Buzău, ai firmei de construcţii care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea podului vechi de la Mărăcineni, cu proiectantul lucrării, dirigintele de şantier, precum şi cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru a discuta despre detaliile tehnice ale proiectului şi despre modalităţile de reducere a impactului lucrărilor asupra circulaţiei rutiere pe DN2 E85, în zona acestui obiectiv şi pe raza municipiului Buzău.

Reprezentanţii CNAIR i-au adus la cunoştinţă prefectului de Buzău că, potrivit soluţiei tehnice adoptate în cadrul proiectului, până în luna martie a anului viitor nu va fi necesară închiderea podului în acest timp urmând să se execute doar lucrări de consolidare/reparaţii la pilele podului şi la alte elemente structurale.

Din primăvara anului viitor, podul cel vechi va trebui însă închis circulaţiei pe toată perioada lucrărilor la calea de rulare lucrări care se preconizează a dura aproximativ 4 luni, timp în care circulaţia în ambele sensuri se va desfăşura pe cealaltă cale de rulare.

În aceste condiţii, prefectul Carmen Ichim a solicitat conducerii Secţiei de Drumuri Naţionale să asigure în cel mai scurt timp posibil presemnalizarea şi semnalizarea corespunzătoare a zonei, pentru evitarea incidentelor nedorite şi asigurarea fluenţei circulaţiei rutiere, iar reprezentanţilor IPJ Buzău să pună la dispoziţie echipaje ale Servicului Rutier pentru dirijarea traficului pe durata derulării proiectului.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a podului de la Mărăcineni este de 5 milioane de lei.

Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932 de trupele germane. Întreţinut conform indicaţiilor constructorilor, obiectivul a fost menţinut în bună stare până în 2005, când a fost avariat de inundaţii. Atunci, obiectivul a fost înshis din luna mai până în octombrie.