INCREDIBIL: noul stadion din Craiova a fost construit GREŞIT. Trebuie reparat înainte de INAUGURARE

Raport incredibil publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării: arena de 52 de milioane de euro din Craiova a fost construită greşit, iar acum trebuie reproiectată şi reparată!

RomaniaTV.net
17 iul. 2017, 05:38
INCREDIBIL: noul stadion din Craiova a fost construit GREŞIT. Trebuie reparat înainte de INAUGURARE

Eroarea autorităţilor a fost semnalată, iniţial, de Adrian Claudiu Prâsnel, deputat USR de Dolj. Dar documentele însuşite chiar de guvern sunt absolut stupefiante. Totul a fost gândit şi construit greşit iniţial, în 2014, când s-a demolat vechiul stadion, iar acum e nevoie de reparaţii masive.

Prima REACŢIE după scandalul legat de stadionul de la CRAIOVA. Oficial CNI: „Totul este OK!”

Modificările sunt de proporţii: stadionul va fi mai lat, dar mai scund cu 10 metri, se face un etaj în plus şi s-au refăcut pereţii pentru a rezista la vânt!

După cum reiese din Nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea stadionului, a fost/este nevoie să se schimbe:

– regimul de înălţime de la parter + mezanin + 4 etaje în Parter + 6 etaje. În text se menţionează că mezaninul se transformă în etajul 1, deci rezultă că e nevoie să se mai construiască un etaj! Asta, deşi în acest moment e instalat inclusiv acoperişul. Explicaţia acestei modificări: „asigurarea vizibilităţii la nivelul studiourilor TV outdoor, conform UEFA Euro2020”, deşi în 2014 se ştia foarte clar care sunt normele internaţionale în privinţa amplasării studiourilor TV.

– inelul perimetral, a cărui lăţime a fost calculată conform cu suma fluxurilor de evacuare de pe sectoare, pentru tribune şi peluze, marind suprafata construita a stadionului cu aproximativ 7.000 mp, a fost introdus pentru „rezolvarea problemelor de acces şi evacuare a publicului, urmare a avizului ISU”.

– o altă modificare de substanţă a vizat însăşi structura de rezistenţă a arenei care trebuie să găzduiască 30.000 de oameni: „s-a constatat faptul ca panza freatica este ridicata si a fost necesara marirea adancimii de fundare precum si cresterea numarului de piloti forati fata de varianta din studiul de fezabilitate realizat in anul 2014”.

– absolut năucitoare este explicaţia pentru alte modificări majore aduse atât formei stadionului, cât şi regimului de înălţime: iniţial, nu s-a luat în calcul vântul! După ce „a fost realizat un studiu de vânt în tunel aerodinamic, structura de rezistenţă a fost evaluată cu date exacte datorate vântului”, „elementele prefabricate au fost reconsiderate ca poziţii şi dimensiuni”, „datorită eforturilor axiale cât şi momentelor de torsiune mari din elementele prefabricate şi a masivităţii acestora a fost necesar a se opta pentru conectarea grinzilor de gradenă cu piese specializate pentru aceste tipuri şi magnitudini ale eforturilor”, „reamplasarea şi redimensionarea elementelor de beton monolit cât şi reamplasarea şi redimensionarea contravântuirilor metalice de la nivelul structurii de rezistenţă”.

Citeşte pe ProSport.