INFORMARE METEO. Alertă de vreme rece, vânt puternic şi ninsori la munte

ANM a emis o informare meteo valabilă pentru toată țara, în intervalul 25 septembrie, ora 09.30 - 27 septembrie, ora 09.00.

25 sept. 2018, 07:29

Meteorologii au emis o alertă meteo de vreme rece, intensificări ale vântului şi brumă timpurie.

În intervalul  25 septembrie, ora 09.30 – 27 septembrie, ora 09.00, vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4…8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

În timpul nopților și al dimineților, local în centrul țării, pe arii restrânse în nord-vestul teritoriului și în dealurile Munteniei și ale Olteniei și cu totul izolat în rest, temperaturile vor coborî sub 0 grade și se va produce brumă.

Pe parcursul zilei de marți, 25 septembrie, vântul va mai avea unele intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari pe litoral, în nordul și în centrul Moldovei unde temporar se vor atinge viteze de 55…70 km/h. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi rafale în general de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător vor fi precipitații slabe, mixte.

Miercuri, 26 septembrie, intensificări ale vântului se vor mai semnala în regiunile estice și sud-estice, cu rafale de 45…55 km/h.

Vreme rece în toată ţara cu vânt ploi, lapoviţă şi ninsori. PROGNOZA METEO pentru următoarele zile