ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE 2018-2019. Când începe prima etapă a înscrierilor şi care sunt documentele necesare

Publicat: Sâmbătă, 24 Februarie 2018 13:52 // Actualizat: Sâmbătă, 24 Februarie 2018 13:52 // Sursa: romaniatv.net

ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE 2018-2019. În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE 2018-2019. Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie şi va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 şi 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Afişarea în fiecare unitate de învăţământ a circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare se realizează în 1 martie.

Cererile-tip de înscriere la clasa zero pot fi completate online sau la secretariatul şcolii la care părintele vrea să înscrie copilul. În momentul completării cererii de înscriere sau, după caz, al validării acesteia, părinţii depun şi o copie a actului de identitate propriu, precum şi o copie a certificatului de naştere al copilului.

Dacă este necesară evaluarea dezvoltării psihosomatice, adică viitorul şcolar nu împlineşte şase ani până la începutul anului şcolar, părinţii sunt nevoiţi să depună şi o copie a rezultatului pozitiv al acesteia, iar în cazurile în care înscrierea se cere la o altă unitate decât şcoala de circumscripţie, părinţii depun şi documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare, care vor fi afişate de către fiecare şcoală în parte. Atenţie, însă, înscrierea copilului se poate face doar la o singură unitate de învăţământ.

Validarea cererii-tip este obligatorie şi are loc în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

Structura anului şcolar 2018-2019. Elevii au mai multe zile de vacanţă, vezi când începe şcoala în toamnă

ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE 2018-2019. Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 - 12 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita şcolile şi vor putea discuta cu cadrele didactice, spune Ministerul Educaţiei.

"Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor. Nu în ultimul rând, inspectoratele şcolare vor soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţământul primar, în interesul educaţional al elevului şi în limitele legii. Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent, corect şi cât mai rapid informarea şi consilierea părinţilor pe tema prevederilor legii şi ale metodologiei", mai spune Ministerul Educaţiei.

Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică vor fi afişate pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi ale unităţilor de învăţământ.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 feb 15:55
Răspunde | Votează email 0 email
Roman
EVALUARE PSIHOSOMATICA
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H